TEKST KOJI JE POTPUNO RAZBJESNIO SVE U SRBIJI! Australski novinar o Đokoviću: Nepoželjan je i ne želimo priznati da je najveći ikad

Tenis
TEKST KOJI JE POTPUNO RAZBJESNIO SVE U SRBIJI! Australski novinar o Đokoviću: Nepoželjan je i ne želimo priznati da je najveći ikad
.

Australski novinar Andrew Webster u svojoj je uredničkoj kolumni za portal The Age nabrojao zbog čega Novaka Đokovića ne smatra najvećim teniserom svih vremena. Podsjetimo, srpski je teniser u nedjelju osvojio svoj deseti Australian Open i 22. Grand Slam, čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom na vječnoj listi.

"Sportista ne mora napraviti puno ovih dana da bi bio označen kao najveći svih vremena. Nogometaš postiže gol - GOAT! Igrač golfa osvaja glavni turnir - GOAT! Nick Kyrgios stigao do trećeg kola i/ili svojoj zaručnici kupio Louis Vuitton torbicu - GOAT! Želiš li biti GOAT? Samo naprijed. Letvica je postavljena tako nisko da samo trebate odigrati nogometnu utakmicu za starije od 35 godina, a da pritom ne razderete potkoljenicu i vi također možete biti GOAT", piše Webster i nastavlja:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

"A onda je tu Novak Đoković, jedan od rijetkih sportaša koji ima legitimne tvrdnje da je GOAT, ali je postao toliko nepoželjan da se ne možemo natjerati da kažemo da je najveći svih vremena. Čak se i njegova posljednja žrtva, Stefanos Tsitsipas, borio potvrditi kako je Đoković GOAT nakon što je razmontiran u nedjeljnom večernjem finalu Australian Opena u Rod Laver Areni."

"Nisam toliko ogorčen Đokovićevim nestašlucima kao drugi. Većinu dana sam mrtav iznutra, nemam nikakvih osjećaja za njega. Samo vidim još jednog tenisera u rastućem nizu tenisera koji nisu sposobni priznati pogrešku, vrijeđaju i kukaju zbog medija koji ih krivo predstavljaju. Drama prati Đokovića na gotovo svakom koraku i pitate se pogleda li se on u ogledalo u nekom trenutku i zapita je li možda stvar u njemu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Webster spominje i Đokovićevo urlanje na terena Gorana Ivaniševića: "Tirada je bila toliko žestoka da trener Goran Ivanišević nije znao kamo bi gledao. Đokovićeva je snaga u tome što nema neku posebnu snagu, osim onog smrtonosnog dvoručnog backhand returna. Jedna od sjajnih statistika s ovog turnira otkrila je kako je u prosjeku stajao metar bliže osnovnoj liniji nego 2021. godine. Đoković se probija po terenu bolje od ikoga, ali ove godine bilo je to kao da umjesto njega igrate protiv ciglenog zida."

"On nikada neće biti tako estetski dopadljiv kao Federer, koji je tenisu pristupao kao nečemu što treba uokviriti i objesiti u galeriju. Nikada neće biti vrijedan divljenja kao Nadal, koji hrabro prolazi kroz svoje ozljede bez puno buke umjesto da ih koristi za igranje psihičkih igrica sa svojim protivnikom. Đoković nikada neće biti popularan kao ni jedan od njih."

"Možete li zamisliti da su Nadal ili Federer osvojili deset naslova u Melbourne Parku? Njihov kip bi već bio izliven i otkriven. Umjesto toga, Đoković se svađa s publikom u Melbourne Parku kao da je to školsko dvorište, tražeći da se pijani i neobuzdani navijači izbace. Oni ga ne poštuju, a on ne poštuje njih."

"Ipak, to ne znači da ne bismo trebali poštovati njegov rekord. Odigra li još dvije ili tri godine i ode dalje od Nadala, rasprava o GOAT-u je gotova. Heroj je dobar onoliko koliko je dobar njegov negativac, ali Đoković je negativac kojem ponestaje heroja. Ako ne ostarjeli Nadal, ko će ga zaustaviti?", pita se australski novinar.

Ne propustite