Svi žele krofne s prepoznatljivim prstenom, A MI IMAMO NAJBOLJI ISPROBANI RECEPT

Želite li ispeći krofne kao s naslovnice, sljedite recept.
Sastojci
500 g oštrog brašna
500 g glatkog brašna
60 g svježeg kvasca
10 g soli
100 gšećera
1 vanilin šećer
9 žumanjaka
120 ml ulja
2 kašike ruma
450 ml mlijeka
Priprema
1. Zamijesite tijesto
Pomiješajte brašno, i oštro i glatko te sol. Kvasac stavite s malo toplog mlijeka da se diže.
Razmutite električnim mikserom žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa opet izmiksajte. Dodajte k tome preostalo mlijeko i promiješajte. Dodajte rum i ovaj put izmiješajte pjenjačom (ručno).
2. Razdijelite na kuglice
Dobivenu tekuću smjesu pomješajte s brašnom i dignutim kvascem. Mijesite tijesto 30 minuta, dok ne postane svileno glatko. Od dobivene mase formirajte kuglice koje teže 70 do 80 grama.
3. Ostavite da se dižu
Kuglice dižite na pobrašnjenom stolnjaku i pokrite ih dok se dižu (45 do 60 minuta).
4. Ugrijte ulje
Dok se dižu, pripremite nižu posudu za pečenje s uljem visine 2 do 3 cm. Ulje se mora ugrijati kad počinjete peći prve kuglice (ja ih pečem po 4 komada odjednom).
Kad ih stavljate peći, stavite ih na kontra stranu no što su se dizale.
5. Pecite
Pečete 3 minute s jedne strane i 3 minute s druge strane. Pečene stavljate na papirnati ubrus i punite špricom nadjevom po želji. Posipajte šećerom u prahu na kraju po želji.
index.hr
Ne propustite
Preporučeno za Vas
FOTO PRIČE





