ROLAT SA BOROVNICAMA I JAGODAMA: Topi se u ustima, od ukusa se vrti u glavi

Praktična žena
ROLAT SA BOROVNICAMA I JAGODAMA: Topi se u ustima, od ukusa se vrti u glavi
Neodoljivi rolat koji podseća na čuvenu Pavlovu tortu, pravi se za čas i uvek uspeva.

Neodoljivi rolat koji podseća na čuvenu Pavlovu tortu, pravi se za čas i uvek uspeva.

Sastojci:

4 bjelanca
250g šećera u prahu
1 kašičica vinskog sirćeta
1 kašica kukuruznog brašna

Za fil:

Izrendana kora 1 limuna

300ml slatke pavlake

150g borovnica

50g malina

Priprema:

Umutite bjelanca u velikoj činiji dok se ne stegnu. Postepeno dodajte šećer, kašičicu po kašičicu. Mutite dok smjesa ne postane glatka i čvrsta.

Pomiješajte sirće i kukuruzno brašno, a onda ih umutite u mješavinu za puslice. Kašikom nanesite mješavinu, a pleh postavljen papirom za pečenje tako da malo viri van ivica pleha. Pecite nekih 10-tak minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 190 stepeni, sve dok kora ne porumeni i dobro ne naraste, dok ne postane čvrsta na dodir i površina malo ne ispuca.

Preko čiste krpe postavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Okrenite puslicu na papir. Sklonite pleh. Ostavite da se ohladi 1-2 sata. Pažljivo ogulite papir za pečenje.

Ubacite limunovu koru u umućenu slatku pavlaku. Namažite njom puslicu, a onda pospite borovnice i maline. Počevši od kraće strabe i koristeći se papirom, urolajte puslicu tako da dobijete valjak. I to je to.

Prijatno!

 

 

 

stil.kurir.rs

Ne propustite