ROLAT SA BOROVNICAMA I JAGODAMA: Topi se u ustima, od ukusa se vrti u glavi
Neodoljivi rolat koji podseća na čuvenu Pavlovu tortu, pravi se za čas i uvek uspeva.
Sastojci:
4 bjelanca
250g šećera u prahu
1 kašičica vinskog sirćeta
1 kašica kukuruznog brašna
Za fil:
Izrendana kora 1 limuna
300ml slatke pavlake
150g borovnica
50g malina
Priprema:
Umutite bjelanca u velikoj činiji dok se ne stegnu. Postepeno dodajte šećer, kašičicu po kašičicu. Mutite dok smjesa ne postane glatka i čvrsta.
Pomiješajte sirće i kukuruzno brašno, a onda ih umutite u mješavinu za puslice. Kašikom nanesite mješavinu, a pleh postavljen papirom za pečenje tako da malo viri van ivica pleha. Pecite nekih 10-tak minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 190 stepeni, sve dok kora ne porumeni i dobro ne naraste, dok ne postane čvrsta na dodir i površina malo ne ispuca.
Preko čiste krpe postavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Okrenite puslicu na papir. Sklonite pleh. Ostavite da se ohladi 1-2 sata. Pažljivo ogulite papir za pečenje.
Ubacite limunovu koru u umućenu slatku pavlaku. Namažite njom puslicu, a onda pospite borovnice i maline. Počevši od kraće strabe i koristeći se papirom, urolajte puslicu tako da dobijete valjak. I to je to.
Prijatno!
stil.kurir.rs