KINEZI VJERUJU DA OVAJ ZBIR NOVCA DONOSI BOGATSTVO: Dobro prebrojite, samo tako će se pare LJEPITI ZA VAS!

Lifestalgija
KINEZI VJERUJU DA OVAJ ZBIR NOVCA DONOSI BOGATSTVO: Dobro prebrojite, samo tako će se pare LJEPITI ZA VAS!
Feng šui se bavi raznim aspektima života, a privlačenje sreće i izobilja je jedna od zanimljivijih tema, kada je ova vještina u pitanju.

Feng šui se bavi raznim aspektima života, a privlačenje sreće i izobilja je jedna od zanimljivijih tema, kada je ova vještina u pitanju. Naime, ukoliko želite više novca, potrebno je da znate nekoliko malih trikova koje treba i da praktikujete. Vjerovanje o sretnim brojevima se u Kini zasniva na tome kako se oni izgovaraju, pa se tako broj osam smatra najsretnijih i predstavlja pravi simbol sreće, bogatstva i izobilja.

Kako Kinezi obožavaju ovaj broj, stanovi na osmom spratu, pa čak i automobili čije registarske tablice počinju ovim brojem ili ga sadrže će biti prodati po višoj cijeni. Neko bi rekao da sreća, ipak, može da se kupi.

Osmica, u tradicionalnoj tao kulturi, znači cijelovitost, praktično cio univerzum, jer on „počiva“ na osam smjerova. U modernoj Kini, riječ za broj osam izgovara se „ba“, što je slično riječi „fa“ koja u slobodnom prevodu znači „imućan“ ili „brzo stečeno bogatstvo“. Dakle, ovaj broj je praktično simbol novca.

U skladu sa ovakvim razmišljanjem drevno vjerovanje obuhvata i ideju da bi u novčaniku trebalo da nosite metalni novac u sitnim apoenima čiji je zbir osam.

Pošto novčići takođe privlače sreću, neka se u odvojenom djelu vašeg novčanika uvijek nalaze kovanice koje u zbiru daju osam. Bolje je da to budu novčići od jednog, dva i pet dinara, nego četiri puta po dva dinara, jer broj četiri baš i nije sretan.

Ne propustite