beta
Petak 24. 03. 2023

MUŠKARCI ISKRENO ODGOVARAJU

"NE TREBA IZ PETE BRZINE U RIKVERC": Muškarci priznali šta nikako ne mogu da objasne ženama!

Objavljeno:30.01.2023 - 18:55
Nostalgicno » Lifestalgija
A A A Times Arial

Na Fejsbuk stranici portala "Alo" postavljeno je naizgleda jedno sasvim obično pitanje "Šta je ženama nemoguće objasniti". Odgovori koji su stigli su u najmanju ruku urnebesni, a neki i pomalo uvrijedljivi.

- Šta je ženama nemoguće objasniti? 
Svrha ovog teksta nije da naglasimo da su svi muškarci pametnjakovići, ili da su sve žene inferiorne. Smisao je prije svega, da naglasimo kako kod žena i muškaraca ne moraju biti ista interesovanja, a da to opet može biti simpatično.

Dosta odgovora je bilo vezano direktno za fudbal. Jer, složićemo se, nije on baš velika ženska ljubav, a za muškarce važi da je najbitnija sporedna stvar na svijetu.

45256-screenshot-2023-01-30t131533272-censored-iff

- Šta je to ofsajd.

Većina muškaraca je makar jednom pokušala da objasni (ženi, djevojci, majci, sestri, kćerki, baki, komšinici, koleginici) šta je ofsajd…

Nije ovo slučaj zato što je žena  nezainteresovana, naprotiv, nego vjerovatno zato što je ženska populacija manje upoznata sa pojmovima i terminima u fudbalu.

 

1

- Da ono što one ne daju, daće druga ili ti, što nema kod kuće ima u drugoj kući - jedan je od komentara.

Nije sve tako slatko i ružičasto. Bilo je i komentara za koje možemo reći da su nas pomalo naljutili. Ovdje se radi o razmjeni i "davanju". Ovaj mladić je istakao da ukoliko ne dobije šta želi u svojoj kući da će to da potraži u drugoj, ili sa drugom ženom. Uzećemo kao opciju da je samo htio da ispadne duhovit.

45258-screenshot-2023-01-30t131343888-censored-iff

- Da imamo i drugarice. 

Često imamo priliku da čujemo kako je u nekim posesivnim vezama nemoguće da muškarac ima drugaricu ili žena druga. Naravno, to je stvar internog dogovora između dvoje ljudi. Ali razumijemo ovog dečka.

- Da ne treba iz pete brzine u rikverc.

U narodu je nepravedno uspostavljeno pravilo da je žena loš vozač.  Ali kada dođe do situacije da im to muškarac treba objasniti, gde se jačem polu konačno ukazuje prilika da se naprave „pametni“… E tu nastaje problem. Muškarac uglavnom pokuša, žena ga pomno prati i na kraju ishod bude: Ne razumijem… prestani… ne zanima me… Mada se ni ovo ne odnosi na sve žene.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!