ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION AUSTRALIJAN OPENA! Melburn se poklonio KRALJU TENISA! Sjajni Novak ispisao istoriju!

Tenis
ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION AUSTRALIJAN OPENA! Melburn se poklonio KRALJU TENISA! Sjajni Novak ispisao istoriju!
,

Novak Đoković je šampion Australijan opena! Srpski teniser je osvojio jubilarnu 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u velikom finalu ubjedljivo savladao grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6).

Prije godinu dana u Melburnu Novak je doživio najveće poniženje u životu. Izbačen je sa Australijan opena i deportovan iz zemlje kao najveći kriminalac, ali nije dozvolio da ga to slomi. Vratio se uzdignute glave i servirao osvetu kakva se ne pamti! Natjerao je Australijance da se "pokriju po ušima" i poklone teniskom kralju!

Novak je trijumfom u Melburnu ispisao nove stranice teniske istorije. Osvojio je 22. Grend slem trofej i tako se izjednačio se sa Rafaelom Nadalom na vrhu vječne liste.

I to nije sve... Trijumf mu je donio dodatnih 2000 poena i povratak na prvo mjesto na ATP listi. Dakle, u ponedjeljak će započeti rekordnu 274. sedmicu na teniskom tronu.

Poslije nešto manje od tri sata igre Đoković je srušio snove Cicipasu, koji je ostao bez prvog Grend slem trofeja i prvog mjesta na ATP listi. Sve mu je uzeo surovi Novak!

Čas tenisa održao je Novak Cicipasu u prvom setu. Sjajno je servirao, fenomenalno se kretao, crtao po terenu i diktirao igru od prvog do posljednjeg gema. Do ključnog brejka Novak je stigao u četvrtom gemu. Pojačao je pritisak, sjajno riternirao i nakon odličnog forhenda stigao do prilike za brejk. Cicipas pod pritiskom pravi duplu servis grešku i Novak stiže do 3:1. U nastavku je suvereno čuvao prednost i nakon samo 36 minuta igre stigao do prednosti (6:3).

U drugom setu, druga priča. Novak se malo povukao u drugom setu, izgubio je oštrinu koju je imao, a Cicipas je zaigrao znatno agresivnije i to automatski odrazilo na sam rezultat. Vodila se žestoka borba od prvog do posljednjeg gema. Cicipas je sigurno osvajao svoje servis gemove, a u 10. je imao i set loptu, ali je Novak uspio da se izvuče iz neugodne situacije i u nastavku izbori taj-brejk. Novak je bolje otvorio taj-brejk, poveo je sa 4:1 i djelovalo je da će rutinski završiti posao, ali Cicipas osvaja tri vezana poena i dolazi do izjednačenja 4:4. Ipak, u nastavku Nole pravi novi mini-brejk, a zatim osvaja dva napeta poena i dolazi do velikih 2:0 u setovima.

Pravi šok uslijedio je na startu trećeg seta. Potpuno neočekivano Cicipas prvi put na meču oduzima servis Đokoviću i dolazi do prednosti od 1:0. Međutim, Novak već u narednom uzvraća istom mjerom. Do kraja su oba tenisera čuvala svoj servis, a u taj brejku Novak je poveo s ogronih 5:1. Ipak, Stefanos se uspio vratiti na 6:5, spasiti dvije meč lopte, ali treću nije uspio...

Ne propustite