JE LI MOGUĆE "UREĆI" SAMOG SEBE: 6 znakova da štetite sebi i uništavate svoju sudbinu

Kiosk
JE LI MOGUĆE "UREĆI" SAMOG SEBE: 6 znakova da štetite sebi i uništavate svoju sudbinu
Uništavate li svoj život, a da toga niste ni svjesni? Najgori neprijatelj se često krije u nama.

Uništavate li svoj život, a da toga niste ni svjesni? Najgori neprijatelj se često krije u nama.

Osoba misli da neprijatelji i zavidnici utječu na nju ili su krivi za njenu zlu sudbinu. Ali zapravo, ona sama stvara prepreke i uništava ono što je uspjela stvoriti. Kao Penelopa, Odisejeva žena, koja je danju tkala veo, a noću rasplitala ono što je istkano. Ona je to učinila namjerno, ali čovjek to čini nesvjesno. Sam sebi nanosi zlo i štetu.

6 znakova da se povrjeđujete i uništavate

1. Željeni cilj je već pred vama, gotovo u vašim rukama! Dobili ste novu ponudu za posao, jako dobru ponudu. Upoznali ste osobu koja vam se svidjela, simpatije su obostrane, veza je već započela i počela se razvijati. Ili ste na pragu uspješne trgovine koja će donijeti profit. Ili trebate kupiti ono što vam treba, dugo ste to tražili i sada – možete kupiti, novca ima taman! Ali u posljednjem trenutku sve se sruši i ništa se ne dogodi. Kao da se zlato pretvara u pepeo, a dobra prilika postane fatamorgana u pustinji…

2. Skloni ste dijeliti detalje i govoriti drugima o novim značajkama. Jako vam je važno svoju radost podijeliti s drugima, iako dijelite, u biti, „kožu živog medvjeda“. A čim kažete nešto dobro, ovo dobro odmah vene i propada, nestaje. A tijekom priče osjeti se neki čudan „izljev energije“, kao da hrabrost i radost nestaju, istječu kroz rupu. Rekli ste – i osjetili neku prazninu … Radost se izlila kao voda.

3. Volite sanjati i često zamišljate prekrasne događaje. Korisno je sanjati, to je vizualizacija, tako kažu. No, sve je dobro umjereno i nije za svakoga, to je poanta. Ljudi s vrlo bujnom maštom mogu doslovno “proživjeti” neki dobar događaj u snu. Vjenčanje ili važan položaj… Oni zamišljaju slike sreće i uspjeha tako ozbiljno i živo da mozak gubi svaki interes za postizanje cilja. Osim toga, mozak percipira slučaj kao dovršen. Zadovoljstvo je primljeno, rješenje je pronađeno, cilj je postignut – zašto se truditi, pokazivati ​​pažnju?


4. Stalno kasnite pa čak i otkazujete sastanke. Naravno, imate dobre razloge, ali kašnjenje je redovito, otkazivanje termina kod frizera ili zubara za vas je uobičajena stvar… Dobro, dobro. To su pravila vašeg života. Također ćete zakasniti i otkazati sastanak sa svojom ljubavi ili bogatstvom. Kašnjenje je nesvjesna agresija, destruktivno ponašanje.

A zanemarivanje tuđeg vremena uzrokuje nepoštovanje prema vama i prekida društvene veze. Čak i ako ništa ne kažu, nakon drugog ili trećeg puta, stav prema vama će se promijeniti. Smatrat će vas nepouzdanim. A sudbina nepouzdane osobe odvija se po drugim zakonitostima nego sudbina odgovorne osobe… Svaki put su šanse za uspjeh sve manje.

5. Nepažljivi ste. Prvo nešto dugo čekate, razmišljate, sanjarite, pitate… A onda prođete pored “vreće zlata” jednostavno zato što ste uronjeni u tužne misli i zabrinuti za sitnice. Gledate lokve pod nogama, ali ne gledate oko sebe.

Tako je jedna djevojka upoznala muškarca svojih snova. Prišao joj je na jednom događaju i pokazao interes. Započeo je razgovor … Ali djevojka je razmišljala o svađi s kolegom na poslu i o predstojećem posjetu zubaru. Nije dala ni broj telefona, nije pitala za ime, nije rekla svoje… Ali uspjela se požaliti da je liječenje karijesa sada skupo. Kasnije je požalila zbog svog ponašanja, ali bilo je prekasno. Nije više mogla uspostaviti kontakt. Ako se često žalite i tek tada shvatite da ste propustili priliku, jako štetite sebi…

6. Često o sebi razmišljate kritički i negativno. Mentalno se grdite, kritizirate zlo, sumnjajte u svoj uspjeh. Sami sebi se obraćate ovako: “Tako ti i treba, idiote! To je tvoja krivnja!”. Ili kažete nešto poput ovoga: “Sigurno neću uspjeti! Ja sam gubitnik i samo se osramotim pred svima!

Ovo su znakovi da se povrjeđujete i da si štetite. Možda vam i drugi štete – drugi često napadaju one koji su oslabljeni i slabo zaštićeni. Ali prije svega, sami sebi štetite, a ne zla kob.

Moramo promijeniti ponašanje. A to možemo učiniti samo mi sami, trebamo se riješiti “crnog ogledala” u koje se neprestano gledamo. Sami “gladite” svoju sreću, kako se kaže u narodu.

Ne propustite