DOBAR TRIK STARIH DOMAĆICA: Pita će vam uvijek ispasti kao iz restorana, ali postoji jedan trik

Praktična žena
DOBAR TRIK STARIH DOMAĆICA: Pita će vam uvijek ispasti kao iz restorana, ali postoji jedan trik
Trik starih domaćica da vam pita uvijek bude kao iz restorana, koristite ovu malu tajnu

Trik starih domaćica da vam pita uvijek bude kao iz restorana, koristite ovu malu tajnu

U slanim ili slatkim kombinacijama pite su vijekovima obožavane. No, tajna savršene domaće pite nije u korama. Već u savršenom prelivu.

Kako napraviti ovaj preliv otkrivamo u nastavku

Sastojci:

– 7 kašika brašna
– 1 suhi kvasac
– 2 šolje mlijeka
– 1 šolja ulja
– so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i pol.

Pita će uvijek biti lijepa, vazdužasta i kompaktna.

 

 

Izvor: stvarukusa

Ne propustite