TRIK ZA HRSKAVU RIBU: Prije prženja uvaljajte je samo u OVAJ sastojak!
Stavite je u zagrijano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dvije kašike sirćeta.
Kod nas se od svih vrsta ribe najviše sprema i jede oslić.
Obično se pohuje i nema ko ga ne voli, ali ne ispadne uvijek onako mekano unutra, a hrskavo spolja.
Evo takvog jednog recepta.
Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a danas otkrivamo trik kako da je spremite tako da bude preukusna. Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.
Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za riječnu i za morsku ribu.
Stvoriće se zaštitni film koji će spriječiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrijano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dvije kašike sirćeta.
Prije nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob.
Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i ljepši ukus kao i snažniju aromu. Po želji u tiganj možete da dodate limun isječen na kolutove, sitno sjeckani bijeli luk i ruzmarin, piše Stvarukusa.rs.