KRATER KOLAČ: Pravi se brzo i lako, a izgleda SVEČANO I ZAHTJEVNO - savršeno kremast i spužvast u isto vrijeme!

Kuharica
KRATER KOLAČ: Pravi se brzo i lako, a izgleda SVEČANO I ZAHTJEVNO - savršeno kremast i spužvast u isto vrijeme!
Subota je dan za pravljenje savršenih kolača, a krater kolač je upravo ono što vam treba.

Subota je dan za pravljenje savršenih kolača, a krater kolač je upravo ono što vam treba.

Skuhajte sebi domaću kafu, servirajte kolač i uživajte u slobodnom danu.

Za biskvit:

5 jaja
200 g šećera
1 dl mleka
1 dl ulja
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
2 kašike kakaoa
Za fil:

8 dl mleka
50 g šećera
2 pudinga od banane
Za preliv:

1 veća čaša kisele pavlake
6 kašika šećera u prahu
Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mlijeko, ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umiješati snijeg od bijelanaca. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh 30*20cm.

Staviti mlijeko sa šećerom da provrije pa umiješati puding. (Ako volite slađe dodajte još šećera kašiku ili dvije). Ohladiti dobro. Kašičicom vaditi puding i stavljati na biskvit. Staviti da se peče na 180 stepeni 40 minuta.

Pomiješati pavlaku i šećer pa premazati preko kolača i vratiti da se zapeče još 10ak minuta, piše Recepti.

 

Ne propustite