PICA SA ČETIRI VRSTE SIRA: Domaća je bolja nego kupovna, a sprema se za 15 minuta

Praktična žena
PICA SA ČETIRI VRSTE SIRA: Domaća je bolja nego kupovna, a sprema se za 15 minuta
-

Ukoliko ste ljubitelj pice, onda možete da napravite jednu sa četiri vrste sira i imaćete ukusan obrok za vikend.

SASTOJCI:
kesica suhog kvasca
pola kašičice šećera
250 g brašna
kašičica soli
tri kašike maslinovog ulja

ZA FIL:
120 g paradajz pelata
100 g mocarele
50 g gorgonzole
80 g gaude
50 g parmezana
maslinovo ulje
so, biber, origano

PRIPREMA:
Kvasac rastvoriti u toploj vodi sa malo šećera, pa ostaviti da proradi. Pomiješati brašno i so, dodati nadošli kvasac i ulje, pa zamijesiti tijesto.

Ostaviti da nadođe, pa ga premijesiti, rastanjiti oklagijom i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporediti mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posoliti i pobiberiti, začiniti origanom, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.

Ne propustite