PICA SA ČETIRI VRSTE SIRA: Domaća je bolja nego kupovna, a sprema se za 15 minuta

Ukoliko ste ljubitelj pice, onda možete da napravite jednu sa četiri vrste sira i imaćete ukusan obrok za vikend.
SASTOJCI:
kesica suhog kvasca
pola kašičice šećera
250 g brašna
kašičica soli
tri kašike maslinovog ulja
ZA FIL:
120 g paradajz pelata
100 g mocarele
50 g gorgonzole
80 g gaude
50 g parmezana
maslinovo ulje
so, biber, origano
PRIPREMA:
Kvasac rastvoriti u toploj vodi sa malo šećera, pa ostaviti da proradi. Pomiješati brašno i so, dodati nadošli kvasac i ulje, pa zamijesiti tijesto.
Ostaviti da nadođe, pa ga premijesiti, rastanjiti oklagijom i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati usitnjenim pelatom, pa odozgo rasporediti mocarelu, gaudu, gorgonzolu i parmezan. Posoliti i pobiberiti, začiniti origanom, preliti sa malo ulja, pa peći u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.
Ne propustite
Preporučeno za Vas
FOTO PRIČE





