DA LI I VI OKREĆETE ČAŠE NAOPAKO DA SE SUŠE POSLIJEE PRANJA?: Stručnjaci upozoravaju: Odmah prestanite s tim !

Sve za dom
DA LI I VI OKREĆETE ČAŠE NAOPAKO DA SE SUŠE POSLIJEE PRANJA?: Stručnjaci upozoravaju: Odmah prestanite s tim !
Koliko vas je prilikom pranja sudova čaše postavilo da se suše naopako?

Koliko vas je prilikom pranja sudova čaše postavilo da se suše naopako? Vjerovatno će odgovor mnogih biti da se tako radilo oduvijek i da nije ništa neobično, međutim, eksperti za posuđe tvrde da je i te kako pogrešno. Naime, jedan stručnjak je preko TikToka otkrio da takav način odlaganja čaša ozbiljno narušava njihov kvalitet, te da tako postaju mnogo lakše lomljive.

On je objavio video u kom do detalja objašnjava svoju teoriju.

- Ivica stakla u gornjem djelu čaše, na koji ona direktno naleže kada je postavite naopako na krpu ili posudu za cjeđenje sudova, jeste njen najkrhkiji deo. Kada čašu stavite naopako, čitava njena težina se oslanja na taj dio. Upravo to će prouzrokovati da ona veoma brzo pukne. Tako zapravo dolazi do razbijanja najvećeg broja čaša - ističe se u video-snimku.

- Neke čaše imaju veoma delikatan obod koji nije napravljen da izdrži punu težinu čaše. Ako je to slučaj s vašim sudovima, nemojte čuvati čaše naopako, niti ih tako sušiti, jer će to dovesti do prevelikog pritiska na obod i na kraju može slomiti čaše, što će se vjerovatno i desiti - smatra Vagnerova.

Međutim, ona je ukazala i na razloge zbog kojih je čuvanje čaša naopako prihvatljivo. Samo jedan od njih jeste spriječavanje nagomilavanja prašine u sudovima, kao i onemogućavanje insektima da uđu u njih.

Ne propustite