UKLJUČILI STE MAŠINU I ZABORAVILI DA IZVADITE PAPIRIĆE IZ DŽEPOVA? Evo kako da ih se brzo riješite - jedno otklanja DLAKE

Objavljeno:26.01.2023 - 20:37
A A A Times Arial

Evo kako najbrže da se riješite tragova maramica i papirića na odjeći prilikom pranja!

Pranje odjeće u veš mašini čini se vrlo jednosatvnim procesom. Ubacite odjeću, stavite prašak i omekšivač, podesite temperaturu i to je to. Međutim, uvijek postoje neke dodatne cake koje mogu da vam olakšaju ovaj proces.

Samo se sjetite koliko puta ste zaboravili da izvadite obične maramice iz džepa ili neki račun, a još gore, novac... Oprana maramica u veš mašini može da zada prave muke, jer se mali komadi pamuka prošire svuda i na kraju završe na ostalim stvarima. Kako biste to spriječili postoji jedan jednostavan trik.


Sve što treba da uradite jeste da ne vadite odjeću iz mašine, već samo da dodate omekšivač. Ponovite ciklus ispiranja, a zatim podesite centrifugu, savjetovala je jedna korisnika Tvitera iz Japana. Na taj način, zbog svog svojstva, omekšivač će da otpusti papiriće sa tkanine.

S druge strane, vlažne maramice su odlične za uklanjanje dlačica sa odeće, pogotovo ako imate kućnog ljubimca. Stavite otprilike tri vlažne maramice u bubanj i one će apsorbovati sve dlačice, kosu i ostatke tkanine.

(MONDO)