RECEPT ZA KREPKU SUPU OD KARFIOLA: Grije poput dekice

Praktična žena
RECEPT ZA KREPKU SUPU OD KARFIOLA: Grije poput dekice
Tokom hladnih mjeseci ne moramo previše razmišljati o tome što ćemo pripremiti za ručak jer izbor uvijek pada na nešto ukusno, toplo i obavezno – na žlicu. Takva jela griju dušu i tijelo i puna su vitamina koji su nam potrebni tijekom zime.

Tokom hladnih mjeseci ne moramo previše razmišljati o tome što ćemo pripremiti za ručak jer izbor uvijek pada na nešto ukusno, toplo i obavezno – na žlicu. Takva jela griju dušu i tijelo i puna su vitamina koji su nam potrebni tijekom zime.

Ako ne znate što biste pripremili za današnji ručak, donosimo jednostavnu i zdravu ideju. Radi se o kremastoj, slasnoj i krepkoj juhici od cvjetače koju će obožavati i oni najmlađi.

U nastavku pročitajte jednostavni recept koji spaja jeftine i zdrave sastojke u kremastu senzaciju koja će vas oduševiti.

Kremasta juha od karfiola – sastojci:

  • glavica cvjetače
  • glavica luka
  • manja mrkva
  • manji krumpir
  • 2-3 cm korijena celera
  • peršinov list
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol, papar, bijeli luk u prahu, prstohvat kopra
  • dvije jušne kašike maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Kremasta juha od karfiola – priprema:

  1. Karfiol razdvojite na cvjetiće, a mrkvu, luk, krumpir i celer narežite na kockice.
  2. U kipuću vodu stavite jednu povrtnu kocku ili mješavinu začina.
  3. Na jednu kašiku zagrijanog maslaca stavite pržiti povrće, osim karfiola. Pržite pet minuta uz miješanje pa dodajte i karfiol.
  4. Podlijte pripremljenim temeljcem i kuhajte 20 minuta.
  5. Nakon što je povrće kuhano, štapnim mikserom juhicu pretvorite u kremastu homogenu smjesu. Začinite po želji.
  6. Dodajte žlicu maslaca i vrhnje za kuhanje.
  7. Poslužite uz prepečene kockice kruha.

Ne propustite