VELIKA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINAKA: 1 VAŽNO pravilo određuje koliko JAJA i BRAŠNA ide u SMJESU za meko tijesto

Praktična žena
VELIKA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINAKA: 1 VAŽNO pravilo određuje koliko JAJA i BRAŠNA ide u SMJESU za meko tijesto
-Saznajte koliko jaja i brašna ide u tijesto za savršene palačinke kojima nećete odoljeti.

Saznajte koliko jaja i brašna ide u tijesto za savršene palačinke kojima nećete odoljeti.

Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smjesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica.

Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne. Tajna je u količini i kvalitetu pojedinih sastojka.

Кoliko jaja dodati u tijesto?

Mnogi misle da što više jaja stave u smjesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mlijeka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti mjeru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mlijeka. Upravo ovaj odnos obezbjeđuje pripremu najljepših palačinki.

Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mlijeka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosijte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.

Uživajte u savršenim palačinkama!

Ne propustite