NJEŽNE I MEKANE KOKOS KOCKE: Pravi zimski kolač, a toliko je mekan da viljuška sama klizi

Praktična žena
NJEŽNE I MEKANE KOKOS KOCKE: Pravi zimski kolač, a toliko je mekan da viljuška sama klizi
-

Kokos kocke će poslije prvog zalogaja postati vaš omiljeni kolač.

Poslastice sa kokosom su dosta omiljene, a najpoznatija je rafaelo. Ako ste ljubitelj ovog ukusa, a pogotovo mekanog biskvita i kremastog fila, onda vam predlažemo da napravite kokos kocke koje su pravi zimski kolač. Ne postoji osoba koja može da odoli ovako ukusnom kolaču, a najbolje od svega je što se baš lako prave.  

Sastojci:

Za koru:

6 bjelanaca
250 g šećera
50 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 ml mlijeka

Za fil:

6 žumanaca
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mlijeka
200 g putera 
200 ml slatke pavlake 

Za dekoraciju: 
kokos

Priprema: 
Umutite bjelance,pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte prosijano kokosovo i obično brašno sa praškom za pecivo. Lagano sjedinite špatulom. Sipajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Mlijeko zagrijte i prelijte koru kada se ohladi. Pomiješajte puding, brašno i šećer, pa umutite sa žumancima. Dodajte mleko (200 ml) i umutite. Ostatak mlijeka (800 ml) sipajte u šerpu i ostavite da proključa, pa sipajte fil. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Puter sobne temeprature dobro umutite, pa dodajte u fil i sjedinite mikserom. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku, pa promešajte špatulom. Fil premažite preko kore, pa pospite koskosom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite