ZAŠTO SE DODAJE SIRĆE PRILIKOM KUHANJA CVEKLE: Trik za koji ne znaju svi, a odličan je

Objavljeno:21.01.2023 - 12:40
A A A Times Arial

Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno?

Verovali ili ne, ali sok od cvekle poslednjih godina postao je omiljeni prirodni lijek za imunitet širom svijeta. Činjenica da je ova korijenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, čine cveklu najboljim prirodnim sredstvom za bolje zdravlje.

Cvekla postaje sve popularnija i u ishrani, pa se tako dodaje u mnoga jela. Kuhanje cvekle jeste jednostavno, ali postoji jedan trik koji će je učiniti ukusnijom i koji će joj pojačati boju. Često se dešava da je ljudi peku u rerni kako bi zadražala sve svoje vitamine, ali ako dodate sirće u vodu u kojoj se kuha, dobićete isti efekat. 

Sirće je dobro poznati "fiksator boja" koji se često koristi u kuhanju. Dodavanje malo tečnosti u šerpu pomoći će očuvanju sjaja cvekle i poboljšanju njenog ukusa, a takođe će sačuvati sve vitamine. Obratite pažnju da ga pravilno unesete. Čeka se 10 minuta prije kraja kuhanja, a zatim se sipaju 2 kašike.

Izvor: Stvar ukusa