KAKO SE PRAVI TIJESTO ZA PICU BEZ KVASCA: Zamijenite ga neočekivanim sastojkom i nema čekanja da nadođe
Umijesite tijesto bez kvasca i napravite savršenu picu.
Italijani su poznati po fenomenalnoj hrani, a najpooznatija je pica. Pravi se sa raznim nadevima, a da li će kora biti deblja ili tanja, zavisi od vašeg ukusa. Ono što je bitno jeste da je tijesto dobro jer ukus pice u velikoj mjeri zavisi od njega. Kada se sprema tijesto sa kvascem treba da se odvoji malo vremena, pa vam predlažemo savršeno rješenje. Napravite tijesto, a umjesto kvasca dodajte pavlaku. Nema čekanja, a biće savršeno ukusno.
Sastojci:
2 šolje brašna
1 šolja pavlake
2 jajeta
2 kašike putera
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
Priprema:
U činiji prosejte brašno i dodajte jaja, pavlaku, puter, šećer i so. Nemojte da preterujete sa brašnom kako testo ne bi bilo suvo. Umesite testo i oblikujte loptu. Razvucite na debljinu koja vama odgovara i stavite na pleh obložen pek papirom. Sastojke poređajte po želji i pecite.
Izvor: Stvar ukusa