KAKO SE PRAVI TIJESTO ZA PICU BEZ KVASCA: Zamijenite ga neočekivanim sastojkom i nema čekanja da nadođe

Praktična žena
KAKO SE PRAVI TIJESTO ZA PICU BEZ KVASCA: Zamijenite ga neočekivanim sastojkom i nema čekanja da nadođe
-

Umijesite tijesto bez kvasca i napravite savršenu picu.

Italijani su poznati po fenomenalnoj hrani, a najpooznatija je pica. Pravi se sa raznim nadevima, a da li će kora biti deblja ili tanja, zavisi od vašeg ukusa. Ono što je bitno jeste da je tijesto dobro jer ukus pice u velikoj mjeri zavisi od njega. Kada se sprema tijesto sa kvascem treba da se odvoji malo vremena, pa vam predlažemo savršeno rješenje. Napravite tijesto, a umjesto kvasca dodajte pavlaku. Nema čekanja, a biće savršeno ukusno. 

Sastojci: 
2 šolje brašna
1 šolja pavlake
2 jajeta 
2 kašike putera
1 kašika šećera 
1/2 kašičice soli 

Priprema: 

U činiji prosejte brašno i dodajte jaja, pavlaku, puter, šećer i so. Nemojte da preterujete sa brašnom kako testo ne bi bilo suvo. Umesite testo i oblikujte loptu. Razvucite na debljinu koja vama odgovara i stavite na pleh obložen pek papirom. Sastojke poređajte po želji i pecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite