BOMBA ZA KRVNU SLIKU: Djelotvoran napitak koji se pije prije doručka

Porodica i zdravlje
BOMBA ZA KRVNU SLIKU: Djelotvoran napitak koji se pije prije doručka
Ukoliko niste obavezno probajte

Ukoliko niste obavezno probajte

Svaki dan naiđemo na neki novi recept koji „diže iz mrtvih“.

Ipak, za ovaj koji slijedi kažu da može da opravda i tu tvrdnju. Naime, moćna svojstva đumbira dobro su poznata hiljadama godina, ali mnogi nisu u mogućnosti da po cijeli dan pijuckaju čaj od ovog ljekovitog korijena.

Njima se preporučuje da dan započnu jednom rakijskom čašicom koncentrovanog napitka od đumbira.

Odličan je za imunitet i ublažava upale u tijelu. Malo je žestokog ukusa, ali zapravo odlično djeluje čak i na mučninu i probleme s varenjem. Savjetuje se redovna konzumacija jer može da reguliše i šećer u krvi.

Glavni dodatak ovog napitka je limun, takođe značajan zbog antivirusnog dejstva i brojnih antioksidanata. Med je tu da ublaži ukus i ljutinu đumbira, ali ima i antibakterijska svojstva. Jednom rječju, imaćete pravu „bombu“ za jačanje imuniteta. Možete pripremiti količinu dovoljnu za nedjelju dana, ali napitak držite u dobro zatvorenoj staklenoj boci, u frižideru.

Limun iscijedite, đumbir oljuštite, narendajte i procijedite sok. Po želji dodajte med. Izmiješajte pola rakijske čašice (oko 15 ml) soka od đumbira i isto toliko od limuna, dodajte med po želji, prenosi Krstarica. Popijte ujutru, na prazan stomak. Uzimajte ga najviše dvadeset dana, a onda napravite pauzu.

Ne propustite