Svjetski muzeji i galerije koje morate posjetiti

Arhitektura
Svjetski muzeji i galerije koje morate posjetiti
Svima vama koji ste ljubitelji umjetnosti donosimo listu najzanimljivijih galerija i muzeja koje morate posjetiti.

Svima vama koji ste ljubitelji umjetnosti donosimo listu najzanimljivijih galerija i muzeja koje morate posjetiti.

1.The Uffizi Gallery – Firenca

Ova galerija je smještena u Palazzo degli Uffizi i predstavlja jednu od najslavnijih muzeja umjetnosti u svijetu. Danas se ovdje čuvaju nenadmašna dijela majstora poput Botticellija, Leonarda, Giotta, Michelangela, Tiziana ili Rafaela

the-uffizi-gallery-florence-italy

2.The Metropolitan Museum of Art – New York

Muzej je utemeljen 1872. godine. Dom je više od dva milijuna umjetničkih djela, a u njemu se nalazi i jedna od najznačajnijih zbirka američkog i europskog slikarstva kao i primijenjena umjetnost iz svih dijelova svijeta. 

the-metropolitan-museum-of-art-new-york

3. Vatican Museums – Vatikan

Muzej se nalazi u Vatikanskoj palači- Sa 1400 soba u kojima su izložene umjetinine tvori izrazito važan muzejski sklop. Ovaj muzej je od iznimne vrijednosti zbog remekdjela koja su pape skupljale stoljećima i zbog raskošni prostorija u koje su smještene.

vatican-museums

4. The State Hermitage Museum – St. Petersburg

Jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu s čuvenim zbirkama antičke,sasnidske, indijske, islamske i ostalih umjetnosti.Od šest građevina koje ga tvore, njih četiri (Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž) su otvorene za javnost, dok su druge dvije (Kazalište Ermitaža i Pomoćni dom) zatvorene.

hermitage

5. The British Museum – London

Britanski muzej sadrži kolekcije povijesti i kulture čovječanstva i to ga čini najvažnijim muzejem na svijetu. Muzej je  jedinstven u svijetu, jer pod istim krovom ima dvije Institucije; nacionalni muzej starina, i nacionalnu biblioteku. Ima zbirku od oko sedam milijuna dijela sa svih kontinenata, iz svakog kutka svijeta.

british-museum

Ne propustite