DODAJTE 2 ČAŠE OVOG SASTOJKA U PALAČINKE: Malo ko zna da samo TO daje MEKOĆU (RECEPT)

Kuharica
DODAJTE 2 ČAŠE OVOG SASTOJKA U PALAČINKE: Malo ko zna da samo TO daje MEKOĆU (RECEPT)
,

Palačinke će ispasti super ako u njih dodate jedan trik sastojak.

Svi misle da je palačainke lako spremiti, jer šta je to, samo umutite sastojke i pržite. Sigurno je svaka osoba bar jednom pokušala da ih spremi, ali nisu uspjele svima.

Koliko god djelovalo jednostavno, palačinke nije tako lako spremiti. Jako je bitno da smjesa bude dobra ili će sav trud biti uzalud. U tiganj nikada ne sipajte ulje, već ga povremeno premažite njime, piše espreso.

1224443-jaja-ff

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Italia

U smjesu obavezno dodajte kiselu vodu, jer će ona omogućiti da vam palačinke ispadnu baš onako kako ste željeli. I još jedna stvar je bitna, a to je da svi sastojci budu sobne temeperature, jer će se tako lakše sjediniti i samim tim palačinke će bolje ispasti.

Sastojci:

1 čaša mlijeka

2 šolje brašna

3 jajeta

palacinke1

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

2 čaše kisele vode

1221197-smesa2-ff

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema: U posudi prvo prosijte brašno, pa dodajte šećer i so. Promiješajte, pa sipajte mlijeko, jaja, ulje i kiselu vodu. Sve dobro umutite dok ne dobijete glatku smjesu. Tiganj dobro zagrijte, pa samo premažite uljem, nemojte da sipate ulje u tiganj. Pržite palačinke sa obje strane.

Ne propustite