Prekrasni plutajući biciklistički most

Arhitektura
Prekrasni plutajući biciklistički most
Ljubitelji biciklizma vjerovatno znaju kako je Holandija jedna od najboljih zemalja da budete urbani biciklista. Pogledajte ovaj pokretni most, koji je nedavno podignut u Eindhovenu iznad prometne autoceste.

Ljubitelji biciklizma vjerovatno znaju kako je Holandija jedna od najboljih zemalja da budete urbani biciklista.  Pogledajte ovaj pokretni most, koji je nedavno podignut u Eindhovenu iznad prometne autoceste. The Hovenring nije bio neko jeftino djelo infrastrukture, ali je prelijep dodatak gradskom krajoliku. 

Biciklisti, sada odvojeni od automobilskog saobraćaja koji se odvija ispod, mogu da uživaju na miru u slobodi slobodnog putovanja. Kružni tok ispod Hovenring-a je glavna raskrsnica duž autoputa A2, koji je jedan od najprometnijih u Holandiji.

Hovenring nije samo rješenje za biciklističku zajednicu, već i pravo arhitektonsko čudo i novitet. Konstrukcija mosta od čelika teška 1.000 tona je ankerisana sa 24 čelična kabla koji su opremljeni sa anti-vibracionim prigušivačima kako bi se izbjegla torzija. Kablovi su vezani za centralni pilon koji obezbjeđuje optimalnu stabilnost.

Svaki vikend više od hiljadu biciklista posjeti ovaj most.

hovenring-6-6

hovenring-7-2

hovenring-4-6

hovenring-2-6

hovenring-5-6

hovenring-3-2

 

Ne propustite