OTIŠLA SAM NA ODMOR SA DRUGARICAMA, A SVEKRVA MI JE NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA: Nikad neću zaboraviti njene riječi

Ispovijesti
OTIŠLA SAM NA ODMOR SA DRUGARICAMA, A SVEKRVA MI JE NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA: Nikad neću zaboraviti njene riječi
Sonja je odlučila da ispriča svoju priču o tome kako ju je svekrva sačekala kada se vratila kući sa odmora

Sonja je odlučila da ispriča svoju priču o tome kako ju je svekrva sačekala kada se vratila kući sa odmora

"Nikad nisam vjerovala u one priče da je svekrva zla žena i da obavezno snaju dočeka "na nož". Mislila sam da je to vrijeme prošlo i da se takve stvari više ne dešavaju. Ali, onda sam se udala i upoznala majku mog Saše.

Ta žena je zlo - da vam odmah kažem.

Nikad nije bila za to da se ja udam za njega, ali kad malo bolje razmislim, nije bila za to da se on uopšte ženi. Da li je htjela da cijeli život bude njena "beba" ili šta - nemam pojma. Znam samo da me nije prihvatila i to je blag opis onoga šta se među nama dešavalo narednih 7 godina koliko je trajao naš brak bez djece.

Mučili smo se sa sterilitetom, a ona je svima okolo pričala kako sam ja "jalova". To me strašno pogađalo, ali nikad sa njom nisam stupila u otvoren sukob jer mi ništa nije govorila u oči, nego sam čula od komšija šta priča okolo.

Na sreću, nakon 7 godina braka dobili smo blizance. Bili smo oduševljeni svi u porodici, pa i moja svekrva. Ali njena netrpeljivost je postajala sve veća. Zamerala mi je kako vaspitavam decu, kako im kuvam, šta im kuvam, gde ih vodim i td.

Međutim, pošto joj moj muž nije baš sve tolerisao, ćutala sam i odbijala joj sve na čistu "glupost i nekulturu".

Jednostavno nisam htjela da me povuče sa sobom u blato.

Ali onda se desilo sljedeće: Dijeca su imala oko 5 godina i muž i ja smo odlučili da samo nas dvoje odemo 10 dana na more i odmorimo se od svega, a djecu (kao već veliku) ostavimo kod svekrve na čuvanje.

Mjesecima smo planirali gdje ćemo ići i šta ćemo raditi i sve smo rezervisali i platili unaprijed. A onda, par dana prije polaska, muž je bio uključen u novi projekat koji je zahtijevao punu posvećenost. Jednostavno nije mogao da ide na odmor. Sam je predložio da na odmor odem ja sa drugaricom. Prvo sam rekla da neću, a onda mi je bilo žao da mi cijeli aranžman propadne pa sam odlučila ipak da odem.

Dijeca su ostala kod nas kući, s tim da je svekrva došla da ih čuva dok je muž na poslu.

Ali kada sam se vratila kući nakon odmora dočekao me šok. Svekrva mi je otvorila vrata i odmah je počela da govori: "Vratila se odbjegla mlada. Kakva si ti to majka kad si mogla 10 dana da ostaviš djecu i muža i provodiš se sa kojekakvim svijetom?"

Nisam mogla da vjerujem svojim ušima. Dobro je znala gdje idem i sa kim sam, a svaki dan sam djecu zvala i ona je čula sve naše razgovore.

"Molim vas ćutite," uspjela sam da progovorim, a onda sam pogledala ka mužu koji je sjedio u uglu, gledao u svoj telefon i namrgođeno ćutao. Nisam znala šta me snašlo. Muž je jedva gledao u mom pravcu, dijeca su djelovala zbunjeno, a svekrva je nastavila da priča raznorazne gluposti optužujući me kako sam sigurno varala muža na moru.

Nekako sam uspjela da je ispratim iz kuće i da porazgovaram sa mužem. Nisam mogla da vjerujem kako je uspjela da mu ispere mozak u tolikoj mijeri. On se preko noći preobrazio i postao jedan ljubomoran i zavidan muškarac. Nakon što me je i on optužio za to da sam "ko zna šta radila na moru i bila ko zna s kim" uzeo je moj telefon i počeo da provjerava poruke i slike....

Trebalo nam je par nedjelja da se vratimo na staro, ali nikad neću zaboraviti zlo koje je poteklo od moje svekrve....

Sada se trudim da se sa njom viđam minimalno. Kad dođe u goste, ja izađem iz kuće. Više i ne znam kako da je izbjegnem i šta da radim?"

Šta biste vi uradili da ste na mjestu ove žene? Pišite nam u komentarima.

 

 

 

stil.kurir

 

Ne propustite