KRENULA JOJ JE PJENA NA USTA, POPLAVILA JE I PRESTALA JE DA DIŠE: Pokušala sam da SPASIM svoju bebu i zamalo je UBILA

Ispovijesti
KRENULA JOJ JE PJENA NA USTA, POPLAVILA JE I PRESTALA JE DA DIŠE: Pokušala sam da SPASIM svoju bebu i zamalo je UBILA
Kristinino novorođenče se zamalo ugušilo nakon dva sata vožnje joj je krenula pjena na usta i prestala je da diše

Kristinino novorođenče se zamalo ugušilo nakon dva sata vožnje joj je krenula pjena na usta i prestala je da diše

Kristi Klark (28) i njen suprug Kristofer, proveli su dan u prirodi sa kćerkicama, a svoju tri sedmice staru kćerku Harper, na svakoj pauzi su vadili iz auto-sjedišta. To što se put do kuće uslijed gužve u saobraćaju odužio nije ih brinulo, ali kada su stigli kući, počela je noćna mora.

Kristi je u tom momentu bila ubijeđena da će izgubiti svoju bebu, ali zahvaljujući ljekarima, Harper se brzo povratila. Konsultant iz bolnice upozorio je roditelje da duži boravak od sat vremena u auto-sjedištu može da uzrokuje da tek rođena beba izgubi kiseonik, što se Harper i desilo.

Ona je sada odlučila da javno podijeli svoje traumatično iskustvo, jer nikada ranije nije čula da za tako kratko vrijeme u sjedištu beba može da ima ovako teške posljedice.

Usne malene Harper postale su tamno plave, vilica joj je bila stegnuta, a iz usta i nosa je počela da izlazi bijela pjena. Zgrabili su je i odmah odveli u bolnicu.


 
- Kada smo stigli kući, unijeli smo Harper u kuću u sjedištu i tu je ostala još nekih 15-ak minuta. Moj suprug ju je zatim izvadio i primjetili smo da nešto nije u redu. Usne su joj bile modre, a obrazi crveni. Kada sisa, ona ponekad zaustavlja dah, pa nam je medicinska sestra rekla da joj duvamo u lice, ali to ovoga puta nije pomoglo i bijela pjena je krenula da joj kulja iz usta i nosa. Bilo je užasno. Nije izgledalo kao običan napad, već je izvijala leđa i zabacivala glavu pozadi - opisala je Kristi trenutke prije nego što su stigli u bolnicu.

Tek rođene bebe u auto-sedištu ne bi smjele da provedu duže od dva sata

Na sreću, ljekari su brzo povratili malenu Harper i počela je da diše. Provela je noć u bolnici i uradili su joj sve analize. Ispostavilo se da je sa njenim zdravljem sve u redu, a da je krivac za napad predugačak boravak u auto-sjedištu.

- Zbog ovoga želimo da podjelimo našu priču i podignemo svijest roditelja. Samo dva sata u sjedištu moglo je da dovede do toga da izgubimo našu bebu, a to je užasavajuće. Vodite računa da vaše novorođene bebe ne provode previše vremena u sjedištu, ako ne moraju. 
Posmatrajte ih i čim primjetite da nešto ne valja, odmah idite u bolnicu - poručila je Kristi.

(metro.co.uk)

Ne propustite