JUNETINA ĆE BITI MEKANA KAO NIKADA DO SADA: Prije pohovanja obavezno uradite ovu stvar

Kuharica
JUNETINA ĆE BITI MEKANA KAO NIKADA DO SADA: Prije pohovanja obavezno uradite ovu stvar
.

Htjela sam brzi ručak za poseban dan od postojećih sastojaka koje sam imala u frižideru i kuhinji. Od mesa sam imala samo juneće šnicle, a od priloga kesicu instant „Minut pirea“.

Dok sam spremala šnicle ukapirala sam da sam bacila kutiju od pirea, pa sam morala da „otrčim“ do prodavnice preko puta i da pročitam. Da ne biste došli u sličnu situaciju ovaj recept sadržaće i recept za pripremu „Minut pirea“, navodi saradnica na blogu…

Potreban materijal:

Za pohovanje:

  • juneće šnicle
  • jaja
  •  brašno po potrebi
  • so
  • biber
  • oko ½ l ulja.

Za „Minut pire“:

  • kesica „Minut pirea“.
  •  500 ml vode
  •  kašičica soli
  • 250 ml mlijeka
  •  kockica od 50 g maslaca ili
  • 5 supenih kašika ulja.

Priprema:

Šnicle: Šnicle, jednu po jednu, dobro izlupati na dasci, čekićem za meso, sa obe strane, a jaja umutiti i spremiti za poh. Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumene.

screenshot-183

Minut pire: U pliću šerpu od 2 litra sipati 500 ml vode i kašičicu soli i ostaviti da proključa. Kad voda proključa dodati mlijeko i mlaslac ili ulje. Po dodavanju mleka i maslaca odmah dodati pahuljice pirea i dobro promiješati dok ne postane pjenasto.

screenshot-184

Uz ovaj obrok savršeno ide neka od kiselih salata…

Prijatno!

Ne propustite