SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Jednostavan i jeftin, ako volite čokoladu ovaj kolač će vas oduševiti

Praktična žena
SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Jednostavan i jeftin, ako volite čokoladu ovaj kolač će vas oduševiti
Obavezan za sve ljubitelje čokolade!

Obavezan za sve ljubitelje čokolade!

Sastojci: 

Biskvit:

7 jaja
200 g šećera
150 g glatkog brašna
50 g kakaa
60 g maslaca

Krema

200 g tamne čokolade
130 g maslaca
4 kašike šećera u prahu


Priprema

1.Zagrijte pećnicu i pripremite kalup
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup dužine 23-25 cm, onaj duguljasti za kruh ili kuglof. Stranice premažite maslacem i pospite sa malo brašna, a dno obložite papirom za pečenje.


2.Umutite jaja sa šećerom
Umutite jaja sa šećerom i pjenasto ih umutite.


3.Pomiješajte brašno i kakao
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao te ih prosijte.


4.Istopite maslac
Istopite maslac (nemojte da zavrije) i malo ga prohladite.


5.Povežite sastojke za biskvit
U smjesu od jaja dodajte pola mješavine brašna i kakaa lagano izmiješajte špatulom pa dodajte istopljeni maslac i ostalu polovinu brašna.


6.Smjesu za biskvit stavite da se peče
Smjesu istresite u kalup i pecite oko 30 min. Provjerite čačkalicom je li smjesa pečena. Biskvit ostavite da se prohladi u kalupu, zatim ga izvadite i ohladite do kraja.


7.Ohlađeni biskvit razrežite
Razrežite vodoravno koru 3-4 puta. Kore možete malo natopiti i nekim sokom ili likerom, ali nije obavezno.


8.Napravite čokoladnu kremu
Za kremu istopite zajedno čokoladu i maslac pa dodajte 4 žlice šećera u prahu, izmješajte i ostavite na stranu da se ohladi.


9.Nafilajte ohlađeni biskvit
Ohlađenu kremu sasvim malo umiksajte ,pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite i okolo cijeli kolač te ukrasite po želji listićima badema.

 

 

 

 

 

izvor: recepti.index.hr

 

 

 

 

Ne propustite