SOČNO JELO OD PATLIDŽANA KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI: Lako za pripremu, a spada u top pet italijanskih jela
Pohovani patlidžan spada u najlakša jela za pripremu, a može da se služi i kao glavno jelo.
Patlidžan sadrži mnogo vitamina i minerala, hrani mozak, snižava loš holesterol u krvi, oslobađa od stresa. Konzumiranje bilo kog povrća doprinosi smanjenom riziku od zdravstvenih problema vezanih za određeni nezdrav način život. Takav slučaj je i sa plavim patlidžanom koji je u stanju da smanji rizike povezane sa gojaznošću, dijabetesom i srčanim problemima. Možda ne spada u najpopularnije povrće, ali ako se spremi na dobar način može da bude najukusniji. Mi vam predlažemo da ga ispohujete i poslužite samo sa salatom.
Sastojci:
1 patlidžan
100 ml mlijeka
brašno
ulje
sol
Priprema:
Patlidžan isijecite na kolutove, a zatim ga posolite i sipajte vodu preko. Ostavite tako da stoji 15 minuta, pa procijedite i osušite ubrusima. U jedan tanjir sipajte mlijeko, a u drugi brašno. Uvaljajte patlidžan prvo u mlijeko, pa u brašno i onda ispržite u zagrijanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa