ZVOG OVE NOVOGODIŠNJE TORTE DOSLOVNO GORI INTERNET! Milioni su već pregledali recept u samo nekoliko dana

Kuharica
ZVOG OVE NOVOGODIŠNJE TORTE DOSLOVNO GORI INTERNET! Milioni su već pregledali recept u samo nekoliko dana
.

Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog blagdanskog stola. I ne samo za Božić, već i za vrijeme novogodišnjeg slavlja. Ova novogodišnja torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce.

Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće odličan.  

Sastojci:  

2 jaja

8 g vanilin šećera  

100 g šećera

50 ml suncokretovog ulja  

50 g maslaca  

340 g brašna  

10 g praška za pecivo

Za kremu:  

200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)

400 ml mlijeka

10 g vanilin šećera

1 žumance  

3 žlice šećera  

4 žlice kukuruznog škroba

200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)

usitnjeni bademi

Priprema

1. U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto.  

2. Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličinu šake, omotaj prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač.  

3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.  

0d7d3d74d8928e62e35a

4. Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu. Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj.

5. Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu. 

(24sata.hr)
 

Ne propustite