ZVOG OVE NOVOGODIŠNJE TORTE DOSLOVNO GORI INTERNET! Milioni su već pregledali recept u samo nekoliko dana
Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog blagdanskog stola. I ne samo za Božić, već i za vrijeme novogodišnjeg slavlja. Ova novogodišnja torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce.
Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće odličan.
Sastojci:
2 jaja
8 g vanilin šećera
100 g šećera
50 ml suncokretovog ulja
50 g maslaca
340 g brašna
10 g praška za pecivo
Za kremu:
200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
400 ml mlijeka
10 g vanilin šećera
1 žumance
3 žlice šećera
4 žlice kukuruznog škroba
200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
usitnjeni bademi
Priprema
1. U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto.
2. Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličinu šake, omotaj prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač.
3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
4. Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu. Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj.
5. Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu.
(24sata.hr)