DOMAĆI BUREK SA HELJDINIM KORAMA: Sočan i pun nadjeva - kada ga probate više nećete poželjeti kupovni
Napravite burek u domaćoj radinosti od gotovih kora. Recept pročitajte u nastavku.
Burek je odličan predlog za večeru, a vrlo jednostavno se sprema. Vjerujemo da ne postoji osoba koja ne voli burek, a kada budete isprobali recept u nastavku više nećete jesti kupovni. Ovaj je sočan i pun fila, a uz kiselo mlijeko najbolje ide.
Sastojci
:
pakovanje heljdinih kora za pitu
500 g mljevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 manje šargarepe
so, biber, mljevena paprika, bosiljak
malo paradajz soka
maslinovo ulje
1 jaje za premazivanje
susam
Priprema:
Najprije u tiganju propržite seckan crni luk i šargarepu. Kada omekša dodajte mljeveno meso i dinstajte dok se dobro ne uprži. Na kraju dodajte so, biber, mljevenu papriku, bosiljak i malo paradajz soka. U pleh stavite pek papir pa ređajte kore. Prvu i drugu koru premažite maslinovim uljem, a na treću stavljajte nadjev od mesa. Tako do utroška materijala. Posljednju koru premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa