SAMO JEDAN TAJNI ZAČIN U LIMUNADI TOPI SALO: Probajte ovaj prirodni sagorjevač masti, ČUDESAN JE!

Praktična žena
SAMO JEDAN TAJNI ZAČIN U LIMUNADI TOPI SALO: Probajte ovaj prirodni sagorjevač masti, ČUDESAN JE!
,

Muskatni oraščić je “tajni” začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što bi se bez njega teško mogla zamisliti indijska, francuska ili karipska kuhinja, ovaj plod je i veoma moćan kada je očuvanje zdravlja u pitanju, pa se koristi u drevnoj kineskoj i indijskoj medicini vijekovima unazad.

No, ovog puta bavićemo se jednom posebnom prednosti muskatnog oraščića – odličan je saveznik u mršavljenju, i upravo je on ključ efikasnih domaćih smjesa za otapanje masnih naslaga.

“Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz jednu uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga.

5c0189ad-04a0-4f0e-beed-39dd0a0a0a67-orascic4-previeworg

I svakako da, sa druge strane, ukoliko ishrana nije pravilna, ni nekoliko oraščića ne može pomoći. Ovo, naravno, kažem u šali i ovdje je pravo mjesto da istaknem da ovaj začin jeste odličan i obiluje brojnim nama korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne pretjerivati.

Pošto je ovaj začin svojevrstan lijek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte. Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića”, objašnjava nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija za portal "Žena.blic".

Nutricionistkinja je otkrila i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno – ne pravi čuda. On je samo pomoćnik u našem cilju da skinemo kilogram viška, a mora da ga prati i poseban režim ishrane.

TREBA VAM

limun

muskatni oraščić (tek mrvica)

malo cimeta

malo kajenske paprike

5c0189b2-c54c-411e-9a39-3a030a0a0a67-orasciccc-previeworg

Priprema:

U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i kajenske paprike, dobro promješajte i uživajte u svojoj čaši ovog “prirodnog sagorjevača masti”.
 

Ne propustite