Ovaj američki predsjednik je bio najveći ženskaroš

Lifestalgija
Ovaj američki predsjednik je bio najveći ženskaroš
Ljubavnice iz Bijele kuće

Američki predsjednik Ričard Nikson otišao je sa vlasti nakon Votergejt afere. Po svemu sudeći, to nije bila jedina afera u koju je bio umješan.

Tokom svog boravka u Bijeloj kući, predsjednik Ričard Nikson bio je poznat po tome što se direktno udvarao sredovječnim ženama koje su radile za njega.
 
U knjizi “The Last of President's Men”, veteran Bob Vudvard citirao je Aleksandera Baterfilda, Niksonovog zamjenika pomoćnika, o tome koliko su bile otužne tehnike zavođenja predsjednika SAD-a.

6624-nikson-280x425
 
Nel Jejts bila je u to vrijeme 48-godišnja sekretarica koja je bila u Bijeloj kući još otkad je Truman bio predsjednik. Niko je ne bi smatrao seks bombom - nosila je punđe i djelovala je strogo, ali se predsjednik Nikson svejedno zaljubio u nju.
 
Jedne subotnje večeri, u proljeće 1972. godine, Nikson je pozvao Jejts u svoju ljetnju rezidenciju, Kemp Dejvid.
 
– Vratila se tri sata kasnije. Ona je bila previše hladnokrvna da bi se ikad izbezumila, ali je tad bila mnogo bijesna i sjećam se da je rekla: 'Ovo je bila najbolnije i najneprijatnije veče u mom životu' – Baterfild je rekao Vudvordu.
 
Baterfild je pitao da li je predsjednik nešto pokušao s njom.
 
 
– Bilo je puno nabacivanja, nakon čega bi usljedilo povlačenje – rekla je Jejts koja nije mogla dočekati da je pusti na miru, da ode iz Bijele kuće.
 
Istog mjeseca Nikson je otkrio čari još jedne zaposlene: 42-godišnja sekretarica Beverli Kej se iz Kemp Djevida avionom vraćala u Bijelu kuću istovremeno kada i Nikson i Baterfild. Bilo je to jako dugih 20 minuta.
 
Kej je nosila mini suknju, a Nikson je otvoreno “proučavao”.
 
– Beverli, zašto ne bi sela ovdje pored nas? – upitao ju je predsjednik.
 
Ali čim je ona sjela, Nikson je počeo da pilji u njene grudi.
 
– I napokon, odjednom, počeo je tapšati po golim nogama. Na isti način kao što bi tapšali malu djevočicu, četvorogodišnjakinju – prepričao je Baterfild Vudvardu.
 
Ali nije to bila jedina djetinjasta stvar u vezi sa predsjednikom. Naime, on je navodno i razgovarao je na sličan način.
 
– Jesi li uživala u Kemp Dejvidu? Pretpostavljam da tamo nisi imala baš šta da radiš. Izvinjavam se zbog toga. Jer tamo može biti dosadno – bile su neke od njegovih izjava.
 
Nastavio je da je tapše po nogama i čavrlja, dok je Baterfild sedio pored Kej.
 
– Ona je bila sva u grču. Bila je užasnuta – prisjeća se Baterfild koji tvrdi da je cijeli događaj trajao desetak minuta, prenosi Njujork Post.
 
Radnice iz Bijele kuće nisu jedine koje su Niksona smatrale ženskarošem. Tokom njegovog puta na Karibe, dvojica predsjednikovih prijatelja smatrala su da je on toliko seksualno nezreo, da su mu u krevet smjestili lutku na naduvavanje.
 
A ko zna, možda je i uživao...

Ne propustite