ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE METODE: Ovo je najbolji burek kojega ćete ikada probati

Kuharica
ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE METODE: Ovo je najbolji burek kojega ćete ikada probati
,

Za pripremu jela potrebno vam je oko sat vremena, ali i znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka. Stoga, bacite se na posao!

Sastojci i priprema:

700 g mljevenog mesa– crveni luk– pet jaja– 400 ml kiselog vrhnja– 0,5 l mineralne vode– sol– papar– 500 grama kora za štrudle

Priprema:

Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu.

Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu.

Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje.

U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.

(zdravlje i kuhinja)

Ne propustite