MESO UKRČKANO TOLIKO DA SE SAMO RASPADA A SAFT NEVJEROVATNO UKUSAN: Najmekša junetina s korjenastim povrćem

Praktična žena
MESO UKRČKANO TOLIKO DA SE SAMO RASPADA A SAFT NEVJEROVATNO UKUSAN: Najmekša junetina s korjenastim povrćem
Mnoge domaćice izbjegavaju jela od govedine jer može biti tvrda i potrebno je više vremena da se dinsta da omekša. Ovaj recept morate isprobati jer je meso nevjerovatno ukusno. Prvo ga marinirajte, dinstajte, a zatim stavite u saftu. Na taj način će se sama pokvariti, a povrće sa kojim je dinstano samo će poboljšati ukus.

Mnoge domaćice izbjegavaju jela od govedine jer može biti tvrda i potrebno je više vremena da se dinsta da omekša. Ovaj recept morate isprobati jer je meso nevjerovatno ukusno. Prvo ga marinirajte, dinstajte, a zatim stavite u saftu. Na taj način će se sama pokvariti, a povrće sa kojim je dinstano samo će poboljšati ukus.

Sastojci
:
600 g junećeg mesa
30 g đumbira
3 čehna bijelog luka
4 kašike soja sosa
2 kašike kukuruznog škroba
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
2 crna luka
1 mrkva
2 stabljike celera
2 svježe paprike
poriluk
120 ml vode
so, biber
ulje za prženje


Priprema:

Narežite govedinu na trakice i stavite u činiju. Zatim dodajte sitno nasjeckani đumbir (pola mjere) i jedan češanj nasjeckanog bijelog luka. Prelijte maslinovim uljem i soja sosom (2 supene kašike). Na kraju dodajte kašiku kukuruznog škroba i sve promešajte. Kada se sve sjedini, umiješajte med. Ostaviti najmanje pola sata da meso dobro upije marinadu.U tiganju zagrijati ulje i propržiti mariniranu junetinu. U drugom tiganju propržite preostali sjeckani bijeli luk i đumbir i prodinstajte. Dodajte luk, mrkvu, celer i papriku. Pržite dok ne omekša, a zatim vratite meso u tiganj. U posudi pomiješajte preostale 2 kašike soja sosa, kašiku kukuruznog škroba i vodu. Sve preliti, izmješati, poklopiti i ostaviti da se krčka 20-30 minuta. Poslužite sa prazilukom.

Pogledajte video OVDJE

Ne propustite