NAJBOLJE I NAJGORE OSOBINE OVOG HOROSKOPSKOG ZNAKA: Puni su optimizma, a jedna stvar im predstavlja PREPREKU U ŽIVOTU

Kiosk
NAJBOLJE I NAJGORE OSOBINE OVOG HOROSKOPSKOG ZNAKA: Puni su optimizma, a jedna stvar im predstavlja PREPREKU U ŽIVOTU
Budući da je sezona Strijelca, donosimo vam najbolje i najgore osobine ovog horoskopskog znaka.

Budući da je sezona Strijelca, donosimo vam najbolje i najgore osobine ovog horoskopskog znaka.

Najbolje i najgore osobine Strijelca

Strijelac je deveti znak Zodijaka i njime vlada Jupiter, planeta optimizma, sreće i obilja. Promjenjiv je, što znači da se lako prilagođava svom okruženju, a kao vatreni znak, Strijelac je energičan, strastven i voli promjene i nova iskustva. U nastavku saznajte koje su najbolje, a koje najgore osobine ovih ljudi.

Najbolje karakteristike


Oni su optimisti
Ništa ih ne može spriječiti da ostvare svoje snove i za njih je čaša uvijek napola puna. Oni vide svjetlo na kraju tunela čak iu najtežim vremenima i ne dozvoljavaju da im bilo šta slomi duh. Vjerovanje da najbolje tek dolazi jedna je od njihovih najboljih osobina.

Puni su energije
Strijelci žive strastveno i entuzijastično, a svoju pozitivnu energiju prenose na sve oko sebe. Ne vole rutinu, pa uvijek imaju puno planova i aktivnosti kojima se posvećuju. Potrebne su im stalne promjene i novine jer ne podnose monotoniju.

Oni su radoznali
Strijelci žele da znaju sve. Neprestano uče, čitaju, istražuju i postavljaju pitanja, a njihova žeđ za znanjem motiviše ih da pronađu odgovore na svakodnevne misterije, velike i male. Radoznalost ih može naučiti neverovatnim stvarima.

Oni su prijateljski nastrojeni
Svako ko ima prijatelja Strelca zna koliko voli da upozna nove ljude. Otvoreni su i komunikativni, pa im ne treba mnogo truda da uspostave nove odnose. Njihov prirodni šarm i pristupačnost ljudima su vrlo privlačni, piše Index.hr.


Zabavni su
Strijelci imaju jak smisao za humor. Oni su glavni zabavljači na društvenim okupljanjima, gdje nasmiju prijatelje i strance. Bilo da je u pitanju dobro tempirana šala ili uvježbana rutina, svaki put kada Strijelac uzme riječ rezultat je urnebesno smiješan.

Najgore osobine


Nestrpljivi su
Strijelci žele sve, i žele to sada. Njihova nestrpljivost ih može omesti u mnogim stvarima. Ovi ljudi moraju naučiti da čekaju duže na neke stvari. Možda im zvuči teško, ali ponekad je strpljenje jedini put do uspjeha.

Nemaju takta
Strijelci su otvoreni i nemaju dlake na jezicima. Iako nisu zlonamjerni, ponekad njihova iskrenost odvraća druge. Moraju pokušati da obuzdaju sklonost da se svima sve kaže u lice, jer je to često neprikladno ili uvredljivo za druge.

Dobre i loše osobine strijelaca

Oni su neorganizovani
Detalji mogu biti dosadni, a Strijelci mrze dosadu. Zbog stalnih promjena u svakodnevnom životu lako previđaju dosadne detalje. Kad bi odvojili malo vremena da nešto zapišu ili planiraju, otkrili bi da su njihovi životi mnogo manje haotični.

Oni su tvrdoglavi
Strijelci imaju tvrdoglavu crtu koja ih sprječava da ostvare svoj puni potencijal u vezama. Ako pokušaju da ostanu hladne glave i počnu više poštovati tuđa mišljenja, to će rezultirati sretnijim i zdravijim odnosima.

Nedostaje im fokus
Strijelcima je potrebna pomoć da ostanu fokusirani. Teško im je zadržati se na jednom zadatku i privesti ga kraju kada u glavi imaju hiljadu novih ideja. Svaki zadatak treba da tretiraju kao najvažniji jer će to poboljšati njihovu radnu etiku.

Ne propustite