DVOSTRUKO ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO: Bez brašna i sa samo 5 SASTOJAKA!

Praktična žena
DVOSTRUKO ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO: Bez brašna i sa samo 5 SASTOJAKA!
Hrskava spolja i bogata čokoladom iznutra, pošto ne sadrži brašno, ova torta je odlična za ljude koji izbegavaju gluten, kao i za one na keto dijeti... Ljubitelji čokolade, hajde!

Hrskava spolja i bogata čokoladom iznutra, pošto ne sadrži brašno, ova torta je odlična za ljude koji izbegavaju gluten, kao i za one na keto dijeti... Ljubitelji čokolade, hajde!

Sastojci:


145 g putera
300 g kvalitetne crne cokolade plus malo mlijeka za dekoraciju
5 velikih jaja
40 grama kakaa, plus još malo za posipanje
150 g šećera
prstohvat soli
šaka grožđica, namočenih u vodu ili rum

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pripremite kalup za tortu prečnika 23 cm i namastite ga i pospite dno i stranice kalupa kakaom. Čokoladu i puter otopite na pari, promiješajte i ostavite sa strane. Odvojite bjelanjke od žumanaca i umutite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajući im kašičicu šećera. U smjesu čokolade i putera dodajte žumanca, umutite pa dodajte kakao. Dodajte prstohvat soli i jednu četvrtinu bjelanaca i lagano promiješajte gumenom lopaticom. Zatim dodajte ostatak belanca i takođe izmiksajte. Pecite kolač 30-35 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu smjese ne izađe čista. Tortu ukrasite kakaom, rendanom mlečnom čokoladom i suvim grožđem.

Enjoy!

Ne propustite