Palačinke bez brašna? Evo kako je to moguće - donosimo recept

Praktična žena
Palačinke bez brašna? Evo kako je to moguće - donosimo recept
-

Palačinke su omiljena poslastica i mladih i starih. Pa, ipak, nekada ih ne možemo jesti iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.

Ipak, i za one koji izbjegavaju brašno, pogotovo bijelo postoji rješenje. Kad stoje neko vreme i potamne, banane više nisu privlačne za jelo, ali su idealne za ove palačinke, koje se od uobičajenih razlikuju i po tome što ne sadrže brašno.

Sastojci: 3 banane (najbolje jako zrele), 3 jaja, 1 kašika kokosovog ulja ili rastopljenog maslaca, 2 kašike kokosovog brašna, 1 mala kašika mljevenog cimeta. ulje ili rastopljeni maslac za pečenje palačinki.

Sve sastojke stavite u blender i smiksajte ili ih stavite u dublju posudu i mutite štapnim mikserom. Želite li da u smjesi bude komadića voća, banane zgnječite viljuškom pa im dodajte ostale sastojke i dobro promešajte.

Tiganj namastite, a kad se zagrije, ulijte deo smese i pecite dok palačinka s donje strane ne potamni. Palačinka se prije okretanja mora dobro ispeći kako biste je lakše okrenuli jer je smjesa rijetka pa su palačinke lomljive. Na isti način ispecite ostale palačinke.

Ne propustite