Palačinke bez brašna? Evo kako je to moguće - donosimo recept
Palačinke su omiljena poslastica i mladih i starih. Pa, ipak, nekada ih ne možemo jesti iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.
Ipak, i za one koji izbjegavaju brašno, pogotovo bijelo postoji rješenje. Kad stoje neko vreme i potamne, banane više nisu privlačne za jelo, ali su idealne za ove palačinke, koje se od uobičajenih razlikuju i po tome što ne sadrže brašno.
Sastojci: 3 banane (najbolje jako zrele), 3 jaja, 1 kašika kokosovog ulja ili rastopljenog maslaca, 2 kašike kokosovog brašna, 1 mala kašika mljevenog cimeta. ulje ili rastopljeni maslac za pečenje palačinki.
Sve sastojke stavite u blender i smiksajte ili ih stavite u dublju posudu i mutite štapnim mikserom. Želite li da u smjesi bude komadića voća, banane zgnječite viljuškom pa im dodajte ostale sastojke i dobro promešajte.
Tiganj namastite, a kad se zagrije, ulijte deo smese i pecite dok palačinka s donje strane ne potamni. Palačinka se prije okretanja mora dobro ispeći kako biste je lakše okrenuli jer je smjesa rijetka pa su palačinke lomljive. Na isti način ispecite ostale palačinke.