OVE GREŠKE PRAVITE KADA SPREMATE KUPUS SALATU: 1 stvar je KLJUČNA da bi ispala UKUSNA I MEKANA

Praktična žena
OVE GREŠKE PRAVITE KADA SPREMATE KUPUS SALATU: 1 stvar je KLJUČNA da bi ispala UKUSNA I MEKANA
-

Samo jednim trikom, ili bolje rečeno, malom izmjenom

Kupus salata je neizbježna na našim trpezama. Odlično ide sa pečenjem ali i sa posnom trpezom, Samo jednim trikom, ili bolje rečeno, malom izmenom u redoslijedu dodataka biće bolja nego ona iz restorana.

Priprema:

Isjeckajte sitno kupus, onako kako inače siječete, stavite u činiju, pa dodajte šećer. Promiješajte i izgnječite rukama. Sipajte ulje, a potom i sirće i na kraju so. Dobro promešajte i prespite u manje činije.

Stavljanje soli na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, i tu mnogi obično pogriješe. Po navici prvo sipamo so u salatu, pa sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno.

Ne propustite