ŠOKANTNO

DADILJA IM KIDNAPOVALA KĆERKU PRIJE 51 GODINU: Nikada nisu prestali da je traže, a onda se dogodilo ČUDO! Suze same liju! (VIDEO)

Objavljeno:03.12.2022 - 13:23
A A A Times Arial

Žena za koju članovi porodice vjeruju da je dijete koje je dadilja kidnapovala prije 51 godinu ponovo se sjedinila sa svojom porodicom u Fort Worthu, na susretu ispunjenom zagrljajima i suzama radosnicama.

Melisa Hajsmit imala je 22 meseca kada ju je navodno kidnapovala dadilja 1971. Fort Worth Star-Telegram je objavio da je Melissa živjela u Fort Worthu većinu svog života kao Melani Braun i da nije znala da je kidnapovana sve dok njen biološki otac, Jeffrey Highsmith, nije predao DNK na analizu i saznao da se njegov DNK poklapa s DNK Melani Braun.

U saopštenju za medije, porodica je rekla da su radili sa genealogom amaterom kako bi pomogli u tumačenju DNK rezultata i rudarenju javnih zapisa kako bi pronašli Melissu, koja se prošlog vikenda ponovo spojila sa svojim biološkim roditeljima i braćom i sestrama.

Melisa Hajsmit
- Bila je to samo mešavina radosti i šoka - rekla je Melisa Hajsmit - Bila sam uplašena i uzbuđena i samo sam pokušavala da razumem, da razumem sve.

U saopćenju od ponedjeljka, Policijska uprava Fort Worth-a je rekla da je "ushićena" kada je čula da je 23andMe doveo Highsmithove do Melisse, te da će biti obavljeno službeno DNK testiranje kako bi se potvrdio njen identitet. Istraga o njenoj otmici će se nastaviti.

- Nisam mogla da prestanem da plačem. Bila sam tako srećna i još hodam u magli pokušavajući da shvatim da je moja sestra ispred mene i da smo je našli - napisala je Melisina sestra Viktorija Garner na Fejsbuku.

Prema Nacionalnom centru za nestalu i eksploatisanu decu, biološka majka Melise Hajsmit, Alta Apantenko, dala je oglas u novinama za dadilju ubrzo nakon što se odvojila od oca devojčice i preselila u Fort Vort. Žena koja se javila na oglas rekla je da želi da čuva decu u svom domu, a gospođa Apantenko je pristala. Ta dadilja je 23. avgusta 1971. pokupila bebu od Altine cimerice i nikada je nije vratila.


Porodica je rekla da nikada nisu zaboravili Melissu.

- Za mene je to neodoljivo i neverovatno. 50 godina moja mama je živjela sa krivicom što je izgubila Melissu. Živjela je i sa optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila vlastitu bebu. Tako mi je drago što smo vratili Melissu. "Takođe sam zahvalna što optužbe protiv moje mame više nisu važeće", rekla je Sharon Highsmith, Melissina mlađa sestra.

Highsmith, Melisin otac, rekao je da porodica nikada nije odustala od nade da će pronaći svoju kćer.

- Imali smo nekoliko savjeta. Išli bismo u druge zemlje. Išli bismo i razgovarali sa različitim djevojkama, radili smo DNK, i naše nade su se raspršile. Bilo je teško - rekao je.

 

Pogledajte video OVDJE