PILA SAM SOK OD KISELIH KRASTAVACA 7 DANA I EVO ŠTA MI SE DESILO: Jedna stvar me je oduševila i zbog toga ću ga stalno piti

Praktična žena
PILA SAM SOK OD KISELIH KRASTAVACA 7 DANA I EVO ŠTA MI SE DESILO: Jedna stvar me je oduševila i zbog toga ću ga stalno piti
Novinarka Ilian Puls Bronette odlučila je provjeriti tezu da li je dobro jesti kiseli krastavci, pa je 7 dana pila po jednu čašu soka od krastavca svaki dan.

Novinarka Ilian Puls Bronette odlučila je provjeriti tezu da li je dobro jesti kiseli krastavci, pa je 7 dana pila po jednu čašu soka od krastavca svaki dan.

Ovo su njena zapažanja, koja prenosi portal "Sitnice". Rješenje, odnosno sok u kojem stoje kiseli krastavci, obično se sastoji od vode, soli i sirćeta, a ovo su neke od navodnih prednosti:

1. Prema studiji objavljenoj u časopisu "Medicine and Science in Sports & Exercise", voda od kiselog krastavca ublažava grčeve mišića.Takođe pomaže u održavanju nivoa hidratacije tokom vježbanja i oporavka od treninga. Zato su odlična zamjena za sportske napitke za osvježenje tokom vježbanja, koji često sadrže određeni nivo šećera.

2. Istraživanje objavljeno u "Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry" navodi da sirće pomaže ljudima da smršaju ako ga svakodnevno konzumiraju, tako da voda od kiselih krastavaca može dati neke rezultate.

3. Voda od kiselih krastavaca također je bogata antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala. Takođe, pošto je fermentisan, dobar je za probavu i zdravlje creva.

4. Sok od kiselih krastavaca takođe može pomoći u kontroli šećera u krvi. Studija objavljena u "Journal of Diabetes Research" pokazala je da sirće koje se konzumira prije obroka pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi nakon obroka kod osoba s dijabetesom tipa 2.

Iskustvo

Dan 1

Volim da jedem kisele krastavce, ali neću da lažem - malo me je uplašila ideja da pijem ovaj sok. Prije nego što sam ga popio, samo sam 10 minuta zurio u čašu. Na kraju sam bio prijatno iznenađen - sok je imao jak ukus, ali samo slan.


Dan 2

Drugog dana eksperimenta imala sam blage grčeve zbog mjesečnog ciklusa, pa sam se nadala da će sok od kiselih krastavaca pomoći da ih ublažim. Do kraja dana, oni su zaista nestali.

3. dan

Imala sam sat plesa, a nakon ovog treninga uvijek imam grčeve u mišićima. Čas je bio težak, kao i obično, i bila sam sigurna da ću sutradan imati grčeve, ali nisam!

Dan 4

Četvrti dan sam zaboravio da popijem svoju dozu soka, pa sam to uradio samo uveče, ali mislim da nije bilo prevelike razlike.

5. dan

I dalje nema grčeva sa časa plesa, mada me mišići uvek najviše bole drugi dan posle treninga, a da li je to od ispijanja soka ili se samo desilo, ne znam!

6. dan

Šesti dan sam prvi put pio sok od kiselih krastavaca kod kuće, a ne u kancelariji. Moj dečko, koji mrzi kisele krastavce, nije mogao da skine izraz gađenja s lica. Nije pokušao da pobegne kada sam ga posle pokušala poljubiti, što me navodi da verujem da ovo piće definitivno osvežava dah, kako tvrde naučnici.

7. dan

Eksperiment je bio uspješan, ali mi je ipak bilo drago što je došao kraju. Želim da jedem kisele krastavce kao normalna osoba, a ne da pijem njihov sok.

Rezultati

Ne mogu reći da li je sok od kiselih krastavaca pomogao u regulaciji šećera u krvi, borbi protiv slobodnih radikala ili mi pomogao da smršam, ali je definitivno pomogao mojim grčevima u mišićima i lošem zadahu. Čini mi se da je najveća korist vezana za vježbanje, tako da ću ovaj napitak svakako imati na umu kada odem na trening.

Definitivno bih opet pio sok od kiselih krastavaca, ali samo kao napitak prije ili poslije treninga za ublažavanje bolova u mišićima. Da li bih ga preporučio prijateljima? Naravno! Ima toliko potencijalnih prednosti, a nema negativnih, pa ne vidim zašto ne!

Šta kaže nutricionista?

Istovremeno, pitali smo i dijetetičarku-nutricionistkinju Tanju Olajdžiju o dobrobitima ovog napitka. Ona, međutim, ne savjetuje korištenje ovog soka, posebno kada je u pitanju kupovina tegle kiselih krastavaca.

"Zbog visokog sadržaja soli, ovo je apsolutna kontraindikacija za sve bubrežne i srčane bolesnike. U ovu vodu se često dodaje šećer, a da ne govorimo o konzervansima - ako ste kupili krastavce ili sami dodali neki konzervans, onda to zaista nije preporučuje se piti ovu vodu Argument da je ova voda bogata vitaminima iz krastavaca nije zadovoljavajući, s obzirom na to da oni (ako ih stavimo na komade, a ne isečemo ih) zadržavaju skoro sve vitamine u sebi, a ovaj argument svakako ne opravdavaju ogroman sadržaj soli i konzervansa koje bismo na taj način uneli“, istakla je Tanja Olajdžija.


kurir.rs

Ne propustite