SUPER TRIK ZA ČIŠĆENJE TELEVIZORA: Ovako ćete mu produžiti vijek trajanja, TAJNA JE U 1 NAMIRNICI

Praktična žena
SUPER TRIK ZA ČIŠĆENJE TELEVIZORA: Ovako ćete mu produžiti vijek trajanja, TAJNA JE U 1 NAMIRNICI
-

Noviji televizori sa supertankim ravnim ekranima imaju vrlo posebna uputstva proizvođača o čišćenju

Televizor je jedan od predmeta u našim domovima koji skuplja dosta prašine. Pored toga, borimo se i sa mrljama na ekranu, pa je uvijek problem izabrati adekvatno sredstvo za čišćenje ovako osetljive površine.

Dobra vijest je da se TV ekrani prilično lako čiste, ali postoji proces koji osigurava da ne oštetite svoju dragocenu elektroniku, kako piše "Yahoo".

Noviji televizori sa supertankim ravnim ekranima imaju vrlo posebna uputstva proizvođača o čišćenju. Redovno čišćenje ne samo da će zaštititi vaš ekran, već će potencijalno povećati i dugovječnost vašeg televizora u celini. Ovih dana većina televizora je LCD/LED ili OLED sa velikim ekranom.

Savjeti

Nikada ništa ne prskajte direktno na ekran. Uvijek prvo prskajte na krpu. Prskanje direktno na TV ekran može oštetiti ekran i elektroniku.

Prilikom čišćenja uvijek koristite meku krpu koja ne ostavlja dlačice. Ne koristite jake hemikalije kada čistite TV ekrane. Ovo su delikatne površine i sve osim jednostavnog rastvora bijelog sirćeta u razmjeri 1:1 je u velikoj meri prejako za površinu i može da je ošteti.

Takođe želite da se uvjerite da ste osušili ekran što je više moguće prije nego što ga ponovo uključite. Još bolje, ostavite ekran da se potpuno osuši na vazduhu najmanje još sat vremena prije nego što ponovo uključite TV. Potpuno sušenje je još jedan korak ka bezbrižnosti u zaštiti unutrašnjosti televizora ako vlaga uđe unutra.

Prilikom čišćenja ne pritiskajte jako jer to može oštetiti osjetljivu površinu ekrana.

Kako očistiti daljinski upravljač za TV

Kao što vjerovatno znate, daljinski upravljač može pokupiti dosta prljavštine, posebno u malim razmacima između dugmadi.

Prvo izvadite baterije ako ih vaš daljinski upravljač ima. Koristite isti razređeni rastvor sirćeta na  krpi da obrišete spoljašnjost daljinskog upravljača. Možete primijeniti lagani pritisak na zalijepljene mrlje.

Pustite da se daljinski upravljač osuši naopako najmanje sat vremena da vlaga ispari.

(Telegraf.rs)

Ne propustite