KUPUS DIJETA SKIDA 5 KILOGRAMA ZA 7 DANA: OVO SVAKA ŽENA MORA ISPOBATI, kile se ne vraćaju

Porodica i zdravlje
KUPUS DIJETA SKIDA 5 KILOGRAMA ZA 7 DANA: OVO SVAKA ŽENA MORA ISPOBATI, kile se ne vraćaju
.

Kupus dijeta spada među zdrave režime ishrane, sa niskim udjelom masti i kalorija, a omogućava vam skidanje i do 5 kilograma za 7 dana. Oni koji su se pridržavali ovog režima ishrane, govore da daje odlične rezultate, pa ne čudi što je već 2 decenije hit u cijelom sviijetu.

Najvažniji obrok tokom dana je niskokalorična čorba od kupusa, koja podstiče brzo sagorevanje masnoća.

Dok se pridržavate ove dijete, dozvoljeno uzimati i drugu hranu sa manje kalorija, dok je potrebno izbaciti šećer i hranu poput pečenog krompira, banana i slično prva 3 dana.

Dakle, glavni obrok je supa od kupusa i pravi se na sljedeći način:

Usitnite povrće, uključujući šargarepu, zelenu papriku, luk, paradajz, pečurke, kupu i celer na kockice. U šerpu stavite luk i malo ulja i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte isjeckano povrće. Dodajte 6-7 šolja vode u posudu i pustite da proključa. Smanjite temperatutu na srednju i pustite povrće da se kuva.Kuvajte dok povrće ne postane mekano, jedno 30-45 min. Možete dodati so i biber po želji.

Ovako izgleda plan ishrane za 7 dana:

Prvi dan

Supa od kupusa i voće po izboru, jedino nisu dozvoljene banane. Pijte dosta tečnosti, a preporučuju se voda, nezaslađeni čaj ili crna kafa.

Drugi dan

Supa i povrće, količina nije ograničena, važno je da se ne osjeća glad. Jedite zeleno povrće, a kukuruz, grašak i druge mahunarke izbjegavajte.

Za večeru možete ispeći krompir. Ovaj dan je zabranjeno jesti voće.

Treći dan

Uz supu od kupusa možete kombinovati voće i povrće po izboru, ali ne i namirnice koje sadrže dosta ugljeno hidrata (npr. krompir).

Četvrti dan

Osim čorbe od kupusa, možete pojesti najviše četiri banane, i konzumirati nemasno mleko u neograničenim količinama.

Peti dan

Supa od kupusa je obavezna, a dozvoljen je i jedan obrok 300-500 grama nemasnog pilećeg ili goveđeg mesa i salata od paradajza (maksimalno šest paradajza).

Tokom dana treba popiti od 1,5 do dve litre vode, što će poboljšati ispiranje viška kiseline iz organizma.

Šesti dan

Bar jedna porcija supe od kupusa, nemasno pileće ili goveđe meso i dosta povrća. Šestog dana nije dozvoljeno jesti krompir.

Sedmi dan

I poslednjeg dana dijete supa od kupusa je obavezna, a glad možete utoliti i porcijama integralnog pirinča i povrća. Dozvoljeno je piti nezaslađen voćni sok.

Napomena: Preporučuje se da se ova dijeta drži 7 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od minimum 2 dana.

Izvor: Stil

Ne propustite