Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora

Praktična žena
Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora
Imate li neku od ovih biljaka kod kuće? Obratite pozornost na njihov položaj.

Imate li neku od ovih biljaka kod kuće? Obratite pozornost na njihov položaj.

Nije uopće teško zaljubiti se u biljku zbog boje njezinih cvjetova ili posebnog oblika lišća.

Mnogo je biljaka koje jednom kupljene automatski završe na prozorskoj dasci ili u blizini balkona jer je dovoljno svijetlo ili jer nam je to jedina dostupna točka. Međutim, svaka ima različite potrebe kako u pogledu zalijevanja tako i u pogledu smještaja u kući, piše Novi list.

Sve biljke treba držati podalje od grijanja jer je suhi zrak štetan za njih.

Ovih 5 se posebno ne smiju postavljati blizu radijatora:

Orhideja: ukrasna biljka sposobna pročišćavati zrak. Preferira svjetlost, ali istovremeno joj je potrebna visoka vlažnost jer je tropska biljka. Bolje ju smjestite na svijetlo mjesto gdje ju možete prskati vodom kako biste povećali razinu vlažnosti u prostoriji.

Ciklama: sjajna biljka koja bolje podnosi hladnoću nego vrućinu. Idealna klima za ciklame je ona svježija. Ova biljka također više voli sjenu nego sunce.

Božićni kaktus: vrlo omiljena zimska biljka koja dobro podnosi grijanje naših domova, no ne smije se nalaziti u blizini izvora topline ili na propuhu. I njega je, dakle, bolje držati dalje od radijatora.

Božićna zvijezda: simbolična biljka božićnih blagdana. Ova biljka porijeklom iz Meksika voli toplu i svijetlu okolinu, ali ne u blizini peći, kamina i radijatora.

Paprat: biljka savršena i za manje osvijetljen stan. U prirodi bujno raste u zasjenjenim ili polusjenovitim, vlažnim i hladnim prostorima. Vruće temperature nisu za nju, a ni radijatori.

Ne propustite