Čaše vam nikada nisu potpuno čiste? Isprobajte jednostavni trik kojim ćete im vratiti sjaj

Praktična žena
Čaše vam nikada nisu potpuno čiste? Isprobajte jednostavni trik kojim ćete im vratiti sjaj
.

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopće čisto. Često budu pomalo mutne ili zamagljene, a razlozi za to zapravo mogu biti različiti.

No, čišćenje čaša ne mora biti komplicirano i teško, a vrlo vjerojatno sve što vam je potrebno od sastojaka već i imate. Isprobajte ovaj trik za koji vam je potrebno samo 15 minuta, piše The Spruce.

U nekim slučajevima glavni će razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne i zamagljene od brisanja krpom. Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze.  

Vraćanje sjaja čašama 

Potrebni su vam vam alkoholni ocat, obična voda i krpa od mikrofibre.Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u alkoholnom octu. Njegova kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralizirati eventualne neugodne mirise, a ako i dalje primijetite da čaše nisu sjajne, možete na prst staviti malo smjese sode bikarbone pomiješane s vodom i lagano utrljati na mjesto kojem nedostaje sjaja. Nakon toga, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom vodom, i pri tome trebate pripaziti da nije vruća. Idući korak je vrlo važan, a to je brisanje čaša suhom krpicom od mikrofibre. 

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama 

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili prozori, ocat je potrebno poprskati po površini i ostaviti da djeluje između 5 i 15 minuta. Nakon toga površina obrišite mokrom krpom od mikrofibre, a potom i suhom kako bi se staklo brže osušilo.
 

Ne propustite