RIŽOTO SA BUNDEVOM: Ručak koji se lako sprema, a brzo jede

Praktična žena
RIŽOTO SA BUNDEVOM: Ručak koji se lako sprema, a brzo jede
Ako ste gladni i nemate puno vremena za kuhanje ručka, preporučujemo da napravite rižoto od bundeve

Ako ste gladni i nemate puno vremena za kuhanje ručka, preporučujemo da napravite rižoto od bundeve

Sastojci:

400 g bundeve
litar vode
glavicu crnog luka
dva čena bijelog luka
300 g pirinča
dve kašike sitno iseckanog peršuna
100 g parmezana
so, biber
kašika putera

Priprema:

Bundevu oguliti, iseći na kockice, staviti u posudu za pečenje, posoliti, pobiberiti i peći na 200 stepeni oko pola sata.

Za to vrijeme sitno isjeckati crni i bijeli luk, kratko prodinstati, dodati pirinač i pržiti minut, pa dodati malo vrele vode.

Kada pirinač upije vodu, ponovo malo sipajte uz povremeno mješanje na umjerenoj temperaturi. U kuhani rižoto dodajte pečene kocke bundeve, puter, sitno narendani parmezan, peršun, biber i so po ukusu. Pažljivo promiješajte i poslužite.

Ne propustite