Ovu grešku prave skoro svi kada dodaju bijeli luk u jelo

Praktična žena
Ovu grešku prave skoro svi kada dodaju bijeli luk u jelo
Kako sjeckate, pržite, mešate - to može biti baš "tajni" razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave veliku grešku kada spremaju jela sa bijelim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste nema preciznih uputstava.

Kako sjeckate, pržite, mešate - to može biti baš "tajni" razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave veliku grešku kada spremaju jela sa bijelim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste nema preciznih uputstava.

Prilikom pripreme jela sa bijelim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj! Prženje bijelog luka na samom početku pripreme "rezervisano" je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primjer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će bijeli luk izgorjeti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško probavljiv.

Budite posebno oprezni ako kuhate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa posuđe maknite sa štednjaka čim bijeli luk dobije blijedo zlatnu boju.

U većinu jela, međutim, dodajte ovaj dragocjeni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju, pred kraj i nemojte jelo kuhati predugo nakon toga.

Ne propustite