RECEPT ZA POSNU PITU OD GLJIVA: Jedna namirnica joj daje poseban ukus

Praktična žena
RECEPT ZA POSNU PITU OD GLJIVA: Jedna namirnica joj daje poseban ukus
Biće na stola za sat vremena

Biće na stola za sat vremena


Ako vam treba brzi recept za posnu pitu, onda ste na pravom mjestu. Pita od gljiva je idealna za doručak, večeru, ali i kao predjelo, a ukusna je i sutradan.

S obzirom da je u toku post i da je izbor namirnica smanjen, naš savjet je da ovoj piti dodate poriluk. Daće mu posebnu notu ukusa.

Sastojci:

500g kore za pitu
500 g gljiva
2 manja praziluka
so, biber, povrće
1 dcl ulja
4 dcl kisele vode

Priprema:

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sjeckani praziluk. Nakon nekoliko minuta dodajte gljive koje ste isjekli na trakice.

Odvojiti po tri kore. U posudi pomješati ulje i kiselu vodu.

Prve dvije kore poprskati mješavinom ulja i vode, a pre treće premazati malo fila.

Umotajte kore u rolat i stavite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Ponavljajte postupak sve dok imate materijala.

Kore premažite ostatkom mješavine vode i ulja.

Pecite pitu na 210 stepeni dok kora ne porumeni.

Prijatno!

Ne propustite