KONOBARICA UZ BAKŠIŠ DOBILA I PORUKU NA RAČUNU: Kada je vidjela šta piše, odmah je istrčala vani

Kiosk
KONOBARICA UZ BAKŠIŠ DOBILA I PORUKU NA RAČUNU: Kada je vidjela šta piše, odmah je istrčala vani
Često se konobari i konobarice susreću sa raznim situacijama na poslu.

Često se konobari i konobarice susreću sa raznim situacijama na poslu.

Tako je jedna djevojka opisala šta joj se desilo krajem 2020. godine.

Keli Amar, konobarica iz restorana “Miami squeeze” na Floridi ostala je bez teksta kada je prvog januara ujutro došla na posao.

Mučeći se sa silnim računima i time što mjesecima restoran nije radio kako treba zbog epidemije koronavirusa, Keli se našla rubu egzistencije i svaki dolar joj je značio.

Kada je čula da će gazda da od Nove godine otvorio “Miami squeeze” njenoj sreći nije bilo kraja. Ipak, to je samo bio blagi oblik sreće naspram onog što će tek doživjeti u startu 2021. godine.

Na doručak, kafu i kolače došla je regularna mušterija, žena od pedesetak godina koja je uobičavala da tu svraća dva puta sedmično. Prilikom poručivanja rekla je Keli kako je jedva čekala i ona da restoran ponovo krene da radi kao prije.
Kada je završila s obrokom, račun od 71 dolara platila je 2.021 dolar! Simbolično, zar ne?

Toliko je žena zapravo ostavila novca za Keli kako bi objema Nova godina krenula radosno.

Sretna Nova godina! Puno zagrljaja i poljubaca, volim da dolazim ovdje – napisala je žena.
Keli u prvi mah ništa nije razumjela mislila je da je žena pogriješila, a onda je vidjela posvetu na računu i izašla napolje.

Počela sam da se tresem i vrištim od sreće. Moji gorući problemi u životu odjednom su bili kao rukom odnešeni. Nestali su! Plakala sam. Morala sam da popijem čašu vode da dođem k sebi – rekla je Keli Amar novinarima, dodajući da je žena samo željela da učini dobro djelo i da svi prvog dana 2021. godine budu radosni i sretni.
 

Ne propustite