OVU STVAR MORATE U URADITI SA KISELIM KUPUSOM: Ovaj period je odličan za to, rezultat će vas oduševiti
Morate ga probati ove zime
Sastojci
Potrebno je:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 list lovora
- malo ulja
- 1 kašičica suhih začina
Za flekice:
- 1 jaje
- 100 g brašna
- malo soli
- malo ulja
- malo tucane paprike za posipanje
Priprema
Prvo pripremite flekice: Jaje i brašno pomešajte i zamijesite tijesto. Razvijte oklagijom što tanje možete. Reckavim točkićem isecite na trakice (oblik i veličina po želji). Tako isječene flekice iznesite na suncu ili jednostavno ostavite sa strane da se malo prosuše, samo pazite da nebudu slepljene jedna do druge. Za to vreme pripremite kupus. Kupus: Na malo ulja propržite seckani crni luk da se zastakli. Zatim dodajte sitno sečen kiseli kupus. Dodajte lovorov list, pobiberite i stavite malo začina. Sve zajedno dinstajte poklopljeno na tihoj vatri u sopstvenom soku. Povremeno promiješajte. Dinstajte kupus oko 45 minuta. Pripremljen kupus sklonite sa strane. U šerpu sipajte vodu oko 1 litar, dodajte so i malo ulja, pustite da voda provri. Kada provri ubacite prosušene flekice, smanjite vatru i povremeno pažljivo promiješajte. Kuhajte desetak minuta kao kad kuhate obično kupovno tijesto (makarone). Kuhane flekice procijedite i pomiješajte sa pripremljenim kupusom. Preko pospite malo tucane paprike i poslužite.