ČORBA PUNA VITAMINA: Melem za dušu, a jedan sastojak je čini posebno ukusom

Praktična žena
ČORBA PUNA VITAMINA: Melem za dušu, a jedan sastojak je čini posebno ukusom
Pred nama su hladniji dani, pa je idealno doba godine za pravljenje supe od karfiola

Pred nama su hladniji dani, pa je idealno doba godine za pravljenje supe od karfiola

potrebno je:

1 manji praziluk
3 čena bijelog luka
ulje
suhi začin...sol
peršunov list
tostirane kockice kruha (po želji)

Priprema:

Praziluk narežite na kolutove i propržite na ulju, a zatim dodajte cvjetove karfiola i malo propržite.
Dodajte jednu kašičicu suvog začina i prelijte sa 1,5-2 l vode i ostavite da se kuha oko 20 minuta.
Pred kraj dodajte bijeli luk, isječen na pola. Kuhajte 2-3 i umutite blenderom. Po želji dodajte još soli i nasjeckanog peršuna.
Kriške hljeba premažite s malo maslinovog ulja, a zatim pospite origanom i tostirajte u rerni ili tostirajte što je brže moguće.

Narežite na kockice (krutone) i poslužite uz gulaš.

Ne propustite