PILA JE SVAKI DAN ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Evo koja stvar joj se desila za kratko vrijeme

Praktična žena
PILA JE SVAKI DAN ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Evo koja stvar joj se desila za kratko vrijeme
Gotovo da nema doma u kojem nema sode bikarbone

Gotovo da nema doma u kojem nema sode bikarbone


Poznato je da je soda bikarbona dobar saveznik u čišćenju kuće, ali ima i veoma dobru ulogu u zdravlju.

Jedna žena je svakog jutra pila čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone i bila je zapanjena rezultatima. Njen organizam se ponovo rodio, a ovo su samo neki od razloga:

Jedan od glavnih razloga popularnosti ovog prirodnog sastojka su njegova antacidna svojstva. Voda i soda bikarbona neutraliziraju želučanu kiselinu i tako pomažu u rješavanju refluksa ili žgaravice. Soda bikarbona otopljena u vodi smanjuje upalu i stvaranje plinova, što brzo ublažava stanje, na primjer u slučaju probavne smetnje.


Alkalizira tijelo

Naša hrana uglavnom proizvodi kiseline, dok kisela sredina u organizmu doprinosi nastanku raznih bolesti. Soda idealno neutralizira kiseline u tijelu i djeluje alkalizirajuće.

Da ne biste preterano alkalizirali organizam, pijte sodu bikarbonu u minimalnim količinama ili 1 kašičicu pomešanu u čašu vode, ali samo nedelju dana uzastopnog konzumiranja.

Antiseptik

Ovaj napitak se može koristiti u borbi protiv raznih virusa i bakterija koje uzrokuju bolesti. Soda bikarbona liječi upalu grla i upalu usne šupljine. Postupak je jednostavan: ispiranje grla sa sodom bikarbonom pomiješanom u čaši vode.

Liječi infekcije urinarnog trakta

Kašičica sode bikarbone pomiješana u čaši vode može spriječiti i izliječiti urinarne infekcije, a sve zahvaljujući svojoj sposobnosti da smanji razinu kiselosti u urinu. U ovom slučaju tretman se provodi ispijanjem sode bikarbone i soka od brusnice.

Borba protiv gihta i bolesti

Povišen nivo mokraćne kiseline u urinu i krvi, kao i u tkivima tijela, može uzrokovati razne kronične bolesti, poput gihta ili artritisa.

Voda sa sodom bikarbonom stvara ravnotežu u krvi, smanjujući mokraćnu kiselinu i na taj način efikasno pomaže protiv ovih bolesti.

Povećava fizičku izdržljivost

Mliječna kiselina, koja se oslobađa u našem tijelu tokom fizičke aktivnosti, može se akumulirati u mišićima i zglobovima, što dovodi do osjećaja umora. Ako želite povećati fizičku izdržljivost, pijte sodu bikarbonu svako jutro. Dat će vam prijeko potrebnu energiju, a istovremeno će blagotvorno opustiti vaše mišiće.


Reguliše nivo holesterola

Voda sa sodom bikarbonom ima moć da očisti krv od lošeg holesterola. Međutim, ljudi koji pate od hipertenzije ne bi trebali piti sodu bikarbonu zbog visokog nivoa natrijuma.

Kako piti sodu bikarbonu?

Ako liječite neku od gore navedenih bolesti, pijte sodu bikarbonu tri puta dnevno prije jela tako što ćete pomiješati pola kašičice sode bikarbone u čaši vode.

Ako liječite simptome gripe, postupak je sljedeći:

Prvi dan: Pomešajte pola kašičice sode bikarbone u čaši vode i pijte svaka tri sata. Pije se ukupno 5 puta dnevno

Drugi dan: Ista doza, ali samo 3 puta dnevno.

Treći dan: Ista doza, dva puta dnevno, posle ručka i posle večere.

Kada dođete do trećeg dana, simptomi gripa će potpuno nestati.

Naravno, prije svake konzumacije trebate se posavjetovati sa svojim ljekarom.

Ne propustite